به گزارش پایگاه خبری ” با اقتصاد”، پس از تصویب کاهش نرخ سود بانکی و از بین رفتن رقابت ناسالم بانکها جهت جذب مشتری با سود سپرده بالاتر، اینبار بانکها برای جذب مشتری به دنبال ارائه خدمات جامع و کامل رفته اند. از این رو بازار تشکیل”سوپرمارکتهای مالی” داغ شده است.
سوپر مارکت مالی شرکتی است که خدمات گسترده مالی را در زیر یک سقف ارائه میدهد. برای مثال برخی از مؤسسات مالی، خدمات بورس، اوراق با درآمد ثابت، بیمه و بعضاً مشاوره املاک را در کنار خدمات بانکی به مشتریان ارائه میکنند. برای مشتریان، مدیریت کردن تمامی داراییها با یک موسسه میتواند تبادلات مالی و برنامه ریزی را سهل تر و کاراتر کند، زیرا دیگر نیازی به انتقال دائم پول از یک مؤسسه به مؤسسه دیگر نیست. برای مؤسسات نیز این روابط فراگیر بین حوزه های مالی مختلف از تخصصی شدن در یک جنبه مالی، سودآورتر است. موسسات مالی از این جهت انگیزه تبدیل شدن به سوپر مارکت مالی را دارند که تمام گردش مالی کسب و کار مشتریان را از آن خود کنند.
در همین راستا غلامحسین مظفری عضو هیئت مدیره بانک تجارت در این خصوص گفت: اگر فضایی تعبیه شود که بانکها زیر یک سقف به تمام نیازهای مشتری پاسخ دهند، تحول مثبتی در این صنعت روی خواهد داد.
وی اضافه کرد: تشکیل سوپرمارکتهای مالی میتواند زمینه سالم رقابت را ایجاد کند، با این حال باید به خاطر داشته باشیم که سوپرمارکتهای مالی در کشورهای خارجی تسهیلاتی ارائه میکنند که با توجه به قوانین اسلامی، امکان اجرایی شدن آنها در اقتصاد پولی و بانکی ایران وجود ندارد.
مظفری در ادامه گفت: از این رو بانک مرکزی باید نظارت دقیقی بر تسهیلاتی که این سوپرمارکتهای مالی ارائه میدهند، داشته باشد و اجازه تکرار اتفاقی که در موسسات مالی افتاد را در اینجا ندهد.
عضو هیئت مدیره بانک تجارت تاکید کرد: در جریان موسسات مالی هم بانک مرکزی با اینکه از تخلفات آنها خبر داشت، مانند یک تماشاچی عمل کرد و وقتی وارد کار شد که سپردهگذاران آسیبهای زیادی از متحمل شدند.
این کارشناس بانکی تاکید کرد: بانک مرکزی باید به صورت شفاف مرزها را مشخص کند و اگر فعالیتی را مغایر قانون بانکداری میبیند به صورت جدی با آن برخورد کند.
وی در انتها با اشاره به کاهش نرخ سود بانکی گفت: در حال حاضر با کاهش نرخ سود بانکی، بانکها برای جذب مشتری باید به سمت ارائه خدمات بهتر و بانکداری الکترونیکی حرکت کنند اما باید به این نکته توجه کرد که این خدمات باید زیر چتر قوانین بانکداری باشد تا دیگر شاهد رقابت ناسالم در این صنعت نباشیم.
دیدگاهتان را بنویسید