به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، مسعود کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امضای قرارداد اولین ترمینال تمام مکانیزه معدنی و امضای تفاهمنامه احداث و بهرهبرداری از کارخانه تصفیه شکر در بندر شهید بهشتی چابهار با بیان اینکه ایران یک کشور معدنی است، اظهار کرد: کشور ایران علاوه بر آنکه در حوزه نفت و گاز ذخایر بسیاری دارد در ۶۸ نوع ماده معدنی نیز توانسته ذخایر بسیار خوبی بهدست آورد.
وی با بیان اینکه متأسفانه سایه نفت در کشور ایران موجب شده در حوزه معدن سرمایهگذاری خوبی نداشته باشیم، گفت: دولت یازدهم و دوازدهم سعی کرده با سرمایهگذاری در حوزه معدن در این بخش اقدامات چشمگیری انجام دهد.
کرباسیان تأکید کرد: سازمان اینیدرو در سال ۹۳ حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر کار اکتشافی را شروع کرد و امروزه نیز آمار ذخایر معدنی در بخش جنوب کشور نیز بسیار چشمگیر است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در حوزه شهر سنگان نیز بین ۱۰ تا دوازده کارخانه ایجاد شده که توانستهایم ۲۰۰ میلیون تن سنگ آهن ذخیره کنیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۹ میلیون تن صادرات فولاد به کشورهای مختلف داشتهایم، افزود: ۲۰ درصد از ۴۵ میلیارد دلار صادرات کشور مربوط به صادرات از حوزه معدنی بوده است.
کرباسیان با تأکید بر اینکه امضای قرارداد اولین ترمینال تمام مکانیزه معدنی یک کار بسیار ارزشمند در کشور به شمار میرود، گفت: شهر چابهار به دلیل نزدیک بودن به کشورهای مختلف جهان به عنوان بهترین منطقه برای سرمایه گذاری به شمار میرود که هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ صادرات و واردات منافع زیادی دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به دلیل پهلوگیری کشتیهای بزرگ در بندر چابهار میتوانیم با کشورهای شرق ایران نیز ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: افغانستان حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار ذخایر معدنی دارد و با مذاکرات انجام شده امیدواریم صادرات مواد معدنی این کشور از طریق ایران و بندر چابهار صورت گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه باید در حوزه فولاد در سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن در سال برسیم، گفت: برای این کار باید سرمایهگذاری کنیم هماکنون در سواحل مکران ساخت کارخانه ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی آغاز شده که امیدواریم تا ۱.۵ سال آینده به بهرهبرداری برسد.
کرباسیان تأکید کرد: ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه چابهار است که سعی خواهیم کرد با مشاورههای بینالمللی و بررسی دقیق و کارشناسی این ماده معدنی بتوانیم در استان سیستان و بلوچستان کار اکتشافی آن را آغاز کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاهتان را بنویسید