به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، در کنار نظرات کارشناسی در مورد میزان کاهش صادرات نفت ایران، به دلیل اهمیت نفت ایران در بازار جهانی و هم چنین کاهش عرضه در بازار جهانی انتظار افزایش قیمت جهانی نفت می رفت.اما در روزهای پایانی هفته گذشته شاهد سقوط قیمت نفت و حتی از دست دادن کانال حمایتی آن بودیم.
با گذر زمان دیدگاه ها و نظرات کارشناسی سمت و سوی خود را تغییر داده است. به طوری که قیمت نفت برنت جهانی با سیر نزولی مواجه شده، در این میان دو سیاست اثرگذار بر بازار روند کلی بازار را تحت تاثیر قرار داده است. اولین سیاست اثرگذار بر تغییر روند قیمت نفت و بازار را می توان اعطای معافیت های تحریمی به بعضی از خریداران نفت دانست. به دلیل اهمیت نفت ایران در بازار جهانی، عملا به صفر رساندن میزان صادرات نفتی ایران غیر ممکن می باشد بنابراین به درخواست خریداران نفتی، معافیت های نفتی به آن ها اعطا شده است. در مورد سیاست اثرگذار بر تغییر روند بازار می توان به فروش نفت در بازار بورس ایران اشاره کرد. همان طور که دیروز (۲۰آبان) مشاهده کردیم برخلاف معاملات ۶ آبان کل نفت عرضه شده در بازار به فروش رسید. فروش موفق نفت ایران در بازار و اعطای معافیت های نفتی به خریداران نشانه های برای عدم کاهش عرضه نفت در بازار جهانی بوده است که اثرگذاری این موضوع را می توانیم در تغییر استراتژی نفتی عربستان مشاهده کنیم. عربستانی که تا چندی پیش به دنبال افزایش میزان تولید جهت جبران کاهش عرضه در بازار بود امروز به دلیل ثبات در میزان عرضه و کاهش قیمت نفت با استراتژی کاهش تولید به دنبال افزایش قیمت نفت می باشد. این کشور از ماه آینده (دسامبر) با کاهش ۵۰۰ هزار بشکه ای به دنبال افزایش سطح قیمت نفت می باشد و حتی اشاره کرده است لازم است میزان عرضه در سال میلادی آینده حدود یک میلیون بشکه در روز نسبت به سطح اکتبر کاهش پیدا کند تا بازار متعادل شود.
رویدادهای اخیر در حوزه نفت نشان از استراتژی موفق داخلی جهت کنترل صادرات نفت دارد، از این رو امید است با ادامه داشتن روند صادرات و افزایش سطح قیمت ها، میزان درآمد نفتی ایران دستخوش تغییر نشود.
دیدگاهتان را بنویسید