×

اعلام اطلاعیه ها با اهداف نامشخص در سایت ها / ابهامات برطرف شود “های وب”بازگشایی می شود

  • کد نوشته: 8569
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • رئیس سازمان بورس با بیان اینکه اطلاعیه‌ها بدون اینکه به بورس تهران رسما اعلام شود، در سایت‌ها و با اهدافی که مشخص نیست، گردش پیدا کرد، گفت سعی می کنیم این نماد در کوتاه ترین زمان بازگشایی شود.

    اعلام اطلاعیه ها با اهداف نامشخص در سایت ها / ابهامات برطرف شود “های وب”بازگشایی می شود
  • به گزارش پایگاه خبری”با اقتصاد”، در نشست خبری امروز صبح رییس و سخنگوی سازمان بورس، شاپور محمدی ضمن تشریح ۲۵ اقدام سازمان بورس در طی ۱۷ ماه، در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.


    شاپور محمدی درپاسخ به سوال خبرنگاری که درمورد نمودار و وضعیت شاخص و مقایسه شاخص قیمت بازده نقدی و شاخص قیمت نقدی انطباق بازده نقدی و قیمت در ۱۵ دی ماه تا از سال ۱۳۹۲ تاکنون نسبت به هم بیشتر بود، اما اخیرا  این شکاف بیشتر شده است و قضیه رشد شاخص ناشی از رشد کدام بخش از بازار سرمایه است با توجه به اینکه اعتراضات زیادی نسبت به این قضیه در فضای مجازی وجود دارد، گفت: فرمول شاخصی که استفاده می شود در کشورهای دیگر هم استفاده می شود شاخص یکنواخت رشد نمی کند ولی اگر بخواهیم بگوئیم که رشد شاخص از چه صنایعی بوده است درآغاز بکار دولت دوازدهم گروه فلزات با ۳۷۶۴ واحد روی شاخص تاثیر گذاشته اند که ناشی از افزایش قیمت های جهانی بوده است ، محصولات شیمیایی ۳۶۸۶ واحد، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای ۲۸۰۱ واحد، استخراج کانه های فلزی ۱۷۱۹ واحد، شرکت های چند رشته ای ۱۱۰۰ واحد و بخش مخابرات ۱۹۰۳ واحد اثر گذاشته اند.


    از   شرکت های تاثیر گذار فولادمبارکه با ۲۱۸۲ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۱۲۹۲ واحد، ملی صنایع مس ایران با ۸۹۶ واحد ، پالایش نفت اصفهان با ۸۹۴ واحد وپالایش نفت بندر عباس با ۸۵۳ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با ۷۲۴ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر با ۶۴۳ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران ۶۴۰ واحد و پالایش نفت تهران ۵۲۹ واحد ، سرمایه گذاری غدیر ۵۱۸ واحد بر شاخص تاثیر داشته اند.


    وی ادامه داد: شاخص کل و شاخص هم وزن با هم رشد می کنند و این امر نشان دهنده این نکته مهم است که شرکت های دیگر نیز رشد کرده اند اما تاثیر گذاری شرکت های بزرگ بیشتر بوده است.


    محمدی افزود: در دنیا رشد ناشی از دو منبع است یکی رشد سود و ارزش حال فرصت های آتی اتفاقی که بین اینها فاصله ایجاد می کند ممکن است ناشی از این نکته باشد که بعضی مواقع خوشبنی های در بازار ایجاد می شود که P/E را بالا میبرد و بعضی مواقع ممکن استت دلایل دیگری نیز داشته باشد


    بنابراین توصیه ما به سرمایه گذاران تحلیل و باز هم تحلیل است و حتما شرکت ها را درکنار صنایع در نظر بگیرند.


    محمدی در ادامه با تأکید بر اینکه هر دستکاری در بازار پیگیری می شود، گفت: وضعیت افشای اطلاعات در بازار سرمایه ما، تا امروز نسبت به بورس استانبول تعداد بیشتری داشته است.


    وی همچنین خبر داد: سازمان بورس در حال پیگیری برای لیست کردن برخی شرکت های ایرانی در بورس استانبول و برخی از شرکت های بورس استانبول در بازار سرمایه ایران است.


    سخنگوی سازمان بورس در این خصوص ادامه داد: در حال حاضر وضعیت افشای اطلاعات در بورس ما بهتر از بورس استانبول است اما باید بخش حاکمیت شرکتی را تقویت کنیم.


    وی در پاسخ به سوال دیگری مربوط به  صندوق های سرمایه گذاری و اقدامات نظارتی که موجب کاهش حجم منابع سپرده گذاری شده آنها در بانک ها از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد و اینکه با توجه به تاثیری که این امر روی شاخص دارد ، چه مقدار از ارزشی که از بانک ها خارج می شود باید تبدیل به سهام شود، گفت: در مورد صندوق های سرمایه گذاری حد نصاب اعلامی ما ۵۰ درصد است و چون در حال حاضر صندوق های تا بخش قابل توجهی ما را همراهی کرده اند ما به تدریج این فرآیند را دنبال خواهیم کرد.


    شاپورمحمدی در پاسخ به سوالی درباره حواشی نماد “های وب” از پذیرش و توقف و بازگشایی به دفعات گفت: در مورد پذیرش این نماد هیات پذیرش تمامی موارد را افشا کرده است .


    شاپور محمدی با اشاره به اشتباه بودن پیام‌های ناظر مربوط به باطل شدن معاملات این شرکت در روز چهارشنبه در سایت مدیریت فناوری بورس تهران منتشر شده بود، گفت: متاسفانه موضوعی نادرست عنوان شد و ناشی از عدم اطلاع بود. گفته‌اند که معاملات باطل شده اما اینطور نبوده است. معاملات های وب باطل نشده چرا که همین امروز هم تا ساعت ۲ معاملات قطعی نیست.


    وی تاکید کرد: بنا به دستورالعمل هیچ معامله‌ای تا ساعت ۲ قطعی نیست نه در بورس تهران و نه در فرابورس. عدم تایید معاملات با ابطال معاملات فرق دارد. من خواهش می‌کنم که از ادبیات قانون و مقررات استفاده شود. هیچ معامله‌ای در مورد های وب باطل نشده است.


    محمدی درباره توقف و بازگشایی نماد چند باره های وب توضیح داد: هیات پذیرش تمامی موارد لازم را از شرکت های وب گرفته و افشا کرده است و در مورد پذیرش فرآیندهای لازم طی شده ولی در مورد نحوه اطلاع‌رسانی و اطلاع‌رسانی خارج از کدال سازمان بورس طبیعتا حساسیت‌های مقرراتی دارد. چرا که اطلاع‌رسانی خارج از کدال در مورد برخی از اقلام اطلاعاتی صورت گرفته و ابهاماتی ایجاد کرده بود. این موضوع باعث شد که این نماد را متوقف کنیم.


    رئیس سازمان بورس ادامه داد: بعد از اینکه شرکت سوالات همکارانمان را پاسخ داد و آنها روی سایت اعلام عمومی شد، نماد را بازگشایی کردیم اما بعد از بازگشایی همان روند اطلاع‌رسانی خارج از کدال ادامه پیدا کرد و اطلاعیه‌ها بدون اینکه به بورس تهران رسما اعلام شود، در سایت‌ها و با اهدافی که مشخص نیست، گردش پیدا کرد.


    محمدی افزود: قیمت‌هایی که روز چهارشنبه در مورد سهام های وب در حال تایید بود، بنا به ماده ۷ بند ۸ قانون بازار اوراق بهادار ابهام‌آمیز بود. البته ابهامات دیگری هم وجود داشت از جمله گزارش کارشناسی و بعضی از حرکت‌هایی که در عرضه و تقاضا اتفاق افتاده بود.


    رئیس سازمان بورس توضیح داد: این سازمان بنا به وظایف خود که یکی از آنها با توجه به ماده ۷ در قانون بازار اوراق بهادار پیشگیری است، در هیات مدیره تصمیم گرفت شد که این نماد را متوقف کند تا رویه اطلاع‌رسانی این شرکت اصلاح شود.


    به گفته شاپور محمدی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در روزهای گذشته به اشتباه پیامی را در بخش پیام نادر قید کرده است و گفته که معاملات سهام شرکت های وب باطل شده است.


    محمدی در این مورد تاکید کرد: اگر حتی در پیام ناظر در بخش مدیریت فناوری بورس تهران توضیحی اشتباه نوشته شود، این موضوع قانون را عوض نمی‌کند.


    وی خطاب به خبرنگاری که گفت این اشتباه از جانب شرکت مدیریت فناوری بورس صورت گرفته گفت: هر کس این موضوع را گفته اشتباه کرده است من نگفته‌ام که سایت‌ها این موضوع را گفته‌اند. هر منبعی که این موضوع را گفته اشتباه گفته است. باید قانون را بخوانید و مقررات را مطالعه کنید. هر کس مقررات را مطالعه کند، می‌داند که معاملات تا ساعت ۱۴ قطعیت پیدا نمی‌کند بلکه مدیرعامل بورس‌ها در ساعت ۱۴ وضعیت معاملات را اعلام می‌کنند.


    محمدی درباره زمان اعمال دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی معاملاتی گفت: ۱۰ سال بود که سامانه معاملات به روز نشده بود از شنبه این هفته سامانه معاملات جدید و به روزرسانی شده داریم از طرفی اصلاح دستورالعمل‌ مرتبط با توقف و بازگشایی نمادها باید روی سامانه جدید اجرایی می‌شد. با اجرایی شدن سامانه معاملات به روز شده از دو هفته آینده می‌توانیم نمادهایی که بسته می‌شوند را با دستورالعمل جدید بازگشایی کنیم.


    وی در پاسخ به خبرنگاری که در مورد توقف طولانی مدت نمادهای بانکی سوال کرد، گفت: هر زمانی که بانک‌ها مجامع‌شان را برگزار کنند، صورت‌های مالی‌شان را ادامه دهند و آن صورت‌های مالی تایید شود، نمادهای بانکی باز می‌شوند.


    محمدی ادامه داد: بحث ممنوعیت تضمین نرخ در این مدت پیگیری شد و صندوق‌ها حق تضمین نرخ ندارند  و فقط می‌توانند پیش‌بینی کنند. همچنین این موضوع مورد بحث قرار گرفت که صدور یونیت صندوق‌ها در بانک‌ها ممنوع شود، شعب حق صدور واحدهای سرمایه‌گذاری را ندارند و این موضوع باید در پلتفورم صندوق‌ها انجام شود.


    تنظیم بودجه خرید کالاهای کشاورزی با بهره گیری از بورس کالا


     محمدیرییس سازمان بورس و اوراق بهادار طی نشست خبری صبح روز جاری در محل سازمان بورس و اوراق بهادار در بیان اقدامات کلی انجام شده طی ۱۸ ماه گذشته در این نهاد، پذیرش کالاهای کشاورزی و تقویت عرضه این محصولات با کمک بورس کالای ایران را به عنوان پنجمین اقدام مهم انجام شده در بازار سرمایه عنوان کرد.


    شاپور محمدی به اقدامات مثبت انجام شده در بورس کالا اشاره کرد و گفت: اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم و اصلاح سیاست خرید تضمینی یکی از مهم ترین اقدامات مهم در حوزه بورس کالا است به طوریکه جایگزینی سیاست خرید تضمینی با طرح قیمت تضمینی یکی از اقداماتی است که میتواند به رونق بورس کالا و نقد شوندگی معاملات بخش کشاورزی کمک کند.


    سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در بیان سایر مزایای عرضه کل گندم تولیدی در بورس کالا به کمک اجرای سیاست قیمت تضمینی گفت: دولت می تواند از این سیاست برای کنترل و تنظیم بودجه خود بهره بگیرد؛ بطوریکه دولت به جای پرداخت کل اعتبار مربوط به خرید تضمینی از خزانه، تنها بخشی که از هزینه خرید تضمینی مربوط به مابه التفاوت قیمت پایه با قیمت معامله شده در بورس کالاست را از خزانه پرداخت می کند؛ این اتفاق، کمک بزرگی در راستای کاهش بار مالی دولت است.


    وی با تاکید بر اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی با عرضه کل گندم در بورس کالای ایران سیاست مثبتی از سوی دولت است، گفت: در این راستا هم قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی به تصویب رسیده و هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اجرای سیاست قیمت تضمینی تاکید دارند.


    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به افزایش چند برابری حجم معاملات گندم در بورس کالا نسبت به سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: امیدواریم همین روند صعودی ادامه یابد و از سال آینده شاهد رشد حجم معاملات کشاورزی از جمله گندم در بورس کالا باشیم.


    محمدی همچنین به آغاز معاملات پسته و زعفران در بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت:در حال حاضر معاملات بخش کشاورزی در کنار محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی به شیوه ای مطلوب در حال انجام بوده و در مجموع معاملات بورس کالای ایران رشد قابل توجهی داشته است و میتواند با رشد بیشتری هم رو به رو شود.


    وی افزود: کالاهای کشاورزی در بورس های کالایی دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند که از جمله آنها می توان به معامله محصولاتی همچون ذرت، جو، گندم و انواع غلات وغیرغلات اشاره کرد که بخش عمده ای از حجم معاملات آنها را در بر می گیرد. در این حوزه بورس کالای ایران نیز طی دو سه سال اخیر عملکرد خوبی داشته و می تواند توسعه بیشتری نیز داشته باشد.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *