در هفتــــه گذشته، شاخصکل بورس تهران رشد ۵.۳۹درصدی را تجربه کرد که بیشترین رشد هفتگی این شاخص در نیمه دوم سالجاری بود. آخرینباری که نماگر اصلی تالار شیشهای توانسته بود در مقیاس هفتگی بازدهی بیش از این مقدار داشتهباشد، به هفته منتهی به ۸شهریور سالجاری بازمیگردد که در آن شاخصکل با رشد ۸.۱۲درصدی همراه شدهبود.
دلار عامل اصلی رشد بازار سهام
بورس تهران، طی سالهای اخیر وابستگی بالایی به نرخ دلار نشان داده است و آنقدر که از نرخ ارز تبعیت میکند، به سیاستهای تضعیفکننده اقتصاد توجه نشان نداده است.
میتوان گفت که رشد قیمت دلار در بازار آزاد، مهمترین عاملی بود که موجبات سبزپوشی نماگرهای تالار شیشهای در هفته گذشته را فراهم کردهاست. بررسیها نشان میدهد که میانگین قیمت دلار در چهار هفته گذشته همواره با افزایش همراه بودهاست و شتاب رشد ارز در دو هفته گذشته بیشتر از قبل نیز شدهاست.
در هفته معاملاتی منتهی به ۲ اسفند میانگین قیمت دلار در کانال ۵۶هزارتومان قرار داشت، در هفته بعدی، دلار بهسرعت توانست دو کانال دیگر را بهسرعت پیموده و وارد کانال ۵۸هزارتومان شود و نهایتا در هفته گذشته نیز میانگین قیمت دلار وارد کانال ۶۰هزارتومان شد. نوسانات افزایشی یادشده در دلار، موجبات شعلهورشدن مجدد انتظارات تورمی را در متن و بطن اقتصاد کشور فراهم آوردهاست و این موضوع خود را در بازارهای دارایی نیز نمایان ساختهاست. بررسیها نشان میدهد که میانگین قیمت سکه رفاه در بورسکالا که در هفته منتهی به ۹ اسفند در کانال ۳۳میلیونتومان قرار داشت، با تداوم رشد دلار با افزایش همراه شد و وارد کانال ۳۵میلیونتومان شد. در این اثنا بازار سهام نیز از این قاعده مستثنی نماند و بخشی از نقدینگی سیال موجود در جامعه، به سمت و سوی خرید سهام روانه شد.
مورد توجه قرار گرفتن اهرمی ها
یکی از نکات قابلتوجه در هفته معاملاتی گذشته، استقبال سرمایهگذاران از معاملات صندوقهای اهرمی بود. در هفتهای که گذشت، میانگین روزانه ارزش معاملات پنج صندوق اهرمی حاضر در بازار، هزار و ۱۲میلیاردتومان بود. مقایسه میانگین روزانه ارزش معاملات این صندوقها با هفتههای قبل، نشانگر تفاوت معنادار وضعیت هفته قبل با هفتههای پیش از آن است و ارزش معاملات صندوقهای مذکور با افزایش قابلتوجهی همراه شدهاست. شرایط حادثشده درخصوص تغییر مالکیت حقیقی در این صندوقها نیز صدق میکند. در بیان تفاوت هفته قبل با هفتههای پیشین، میتوان به این موضوع اشاره کرد که پول حقیقی واردشده به این صندوقها در هفته قبل، از مجموع پول واردشده در پنج هفته پیش از آن، بیشتر است.
درخصوص علل استقبال از این صندوقها در هفته گذشته میتوان گفت که با توجه به اهرمیبودن این صندوقها، انتظار میرود که در روندهای صعودی این صندوقها بازدهی بیشتری نسبت به کلیت بازار و شاخصهای سهامی ثبت کنند، بنابراین اگر کسی بتواند نقطه شروع روند صعودی بازار را تشخیص دهد و در این هنگام این صندوقها را به پورتفوی خود اضافه کند، طبیعتا بازدهی بسیار بیشتری نسبت به بازار کسب خواهد کرد. البته شایان ذکر است که همانطور که این صندوقها در روندهای صعودی، بازدهی بیشتری نسبت به بازار کسب میکنند، در روندهای نزولی نیز افت بیشتری نسبت به شاخصهای سهامی، ثبت میکنند.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش ۱۹۹۵ واحدی به ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار واحد رسید، شاخص هموزن افزایش ۱۱۵۶ واحدی با رسیدن به رقم ۷۳۹,۷۹۷ واحد را تجربه کرد .
فولاد، شپنا، شتران منفی سازان اصلی بورس بودند .
خودرو، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله ۳۰۰ میلیارد تومان، ۲۶۰ میلیاردتومان و ۱۹۸ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۳۳۲۵ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۳۱۰ نماد فعال وجود داشت که ۹۳ نماد در مدار مثبت ، ۱۵۳ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۳ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۲۵ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز شنبه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
جلسه مدیران سازمان بورس با بازارگردانان
هفته گذشته جلسهای با حضور قادر معصومی خانقاه (مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار)، علیاکبر ایرانشاهی (رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار)، رسول سعدی (دبیر کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران) و تعدادی از بازارگردان فعال بازار سهام در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد و فعالیت بازارگردانها در بورس تهران و فرابورس ایران مورد آسیبشناسی قرار گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید