×

گزارش بورس 27 آبان
شروع قرمز بورس در آخرین هفته آبان / عقب‌نشینی بورس ادامه یافت

  • کد نوشته: 230859
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاملات بازار سهام در آخرین هفته آبان با کاهش تقاضا آغاز شد و عقب‌نشینی قیمت‌ها که از هفته گذشته آغاز شده بود امروز هم ادامه پیدا کرد. چشم‌انداز اقتصادی همچنان با ابهام رو به رو است و وضعیت بورس نیز از آن مستثنا نیست. کمبود نقدینگی و خروج سرمایه‌ها از بازار ادامه دارد و همچنان نبود پول مهم‌ترین مشکل بازار سرمایه به شمار می‌رود. تحلیل مختصری از وضعیت کنونی نشان می‌دهد که فعالان بازار سهام بیشتر تمایل به خرید تک سهم‌ها از صنایع کوچک دارند و به نظر نمی‌رسد در سطح صنایع بزرگ و شاخص‌ساز فعلا تغییر چشمیگری مشاهده شود.
    شروع قرمز بورس در آخرین هفته آبان / عقب‌نشینی بورس ادامه یافت
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بورس در حالی به افت و خیز خود ادامه می‌دهد که دلار هم از کانال ۵۱ هزار تومان خارج و امروز در مدار ۵۰ هزار تومان معامله می‌شد. شرایط حال حاضر در کنار نگرانی‌های خاص سرمایه‌گذاران از چشم‌انداز بنگاه‌ها و اقتصاد ایران سبب شده تا وضعیت بازارها در رکود و فرسایش قرار بگیرد.

    تقاضا در شک و تردید

    اظهارات کارشناسان بازار سرمایه حاکی از آن است که با توجه به وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار، سمت تقاضا همچنان در شرایط شک و تردید به سر می‌برد. علاوه بر وضعیت متغیرها، بازار سهام از اواسط اردیبهشت وارد فاز جدیدی از بی‌اعتمادی شد، به طوری که سرمایه‌گذاران رفته‌رفته نشان دادند تمایلی به ورود دوباره پول به بازار سهام ندارند. یکی از مباحثی که در دو سال گذشته از سوی کارشناسان هشدار داده شده، رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی معامله‌گران است؛ همین امر سبب شده تغییر رفتار مداوم سهامداران تحت تاثیر متغیرهای بیرونی بیش از هر وقت دیگری نوسان‌گیری و حرکت دست به عصای سرمایه در صنایع و گروه‌های مختلف را رقم بزند. عاملی که در هفته‌های اخیر نیز مشاهده و باعث شده بازار به سمت فضایی غیر‌تحلیلی‌ و ناپخته هدایت شود.

    جست‌جوی چرایی وضعیت این روزهای بازار سرمایه

    با گذشت زمان و با کاهش تنش‌ها بازارهای مالی وضعیت بهتری را تجربه کردند و بازار سرمایه به این اتفاقات واکنش متعادل مثبتی نشان داد و توانست مجددا کانال حمایتی ۲میلیون واحدی را پس بگیرد و وضعیت بهتری برای سرمایه‌گذاران رقم بزند. بر همین اساس بود که دو هفته گذشته، هفته سراسر سبزپوشی برای بازار بود. با این وجود بازار در هفته اخیر سریال تکراری نیمه نخست سال را به نمایش سرمایه‌گذاران گذاشت و مجددا به وضعیت پیش از تنش‌ها بازگشت. از این رو می‌توان بیان کرد که وضعیت نابسامان بازار نه به دلیل افزایش تنش‌های بین‌المللی بلکه به دلیل عدم اعتماد سرمایه‌گذار نسبت به تغییرات ناگهانی چون نرخ خوراک است.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افت ۱۰۳۱۵ واحدی به ۲ میلیون و ۲۸ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن کاهش ۲۱۸ واحدی با رسیدن به رقم ۷۰۱,۹۱۶ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افت ۲۹ واحدی برروی ۲۴,۹۴۷ واحد ایستاد.

    فولاد، فارس، وبملت منفی‌سازان اصلی بورس بودند و فغدیر، تجلی، زاگرس بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.

    خودرو، انبوه‌سازی و بانک‌ها به ترتیب با ارزش معامله ۲۷۲ میلیارد تومان، ۱۹۶ میلیاردتومان و ۱۸۲ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۳۵۶۷ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۸۲ نماد فعال وجود داشت که ۱۸۳ نماد در مدار مثبت ، ۳۶۲ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۴ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۳۳ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ :

    1402-08-27 12_41_13-Window

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    ادعای کاخ سفید: ایران از پول فروش برق به عراق فقط می‌تواند برای اقلام غیرتحریمی استفاده کند

    سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پی تمدید معافیت تحریمی عراق برای پرداخت بدهی پول برق خود به جمهوری اسلامی ایران و مخالفت ها با این اقدام دولت بایدن در داخل آمریکا از سوی مخالفان، ادعا کرد که تهران فقط می تواند برای خرید ” اقلام غیرتحریمی مانند غذا و دارو ” از آن استفاده کند.

    مرکز آمار: تورم تولید خودرو افزایش یافت

    جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران نشان از رشد تورم تولید در بخش خودرو دارد؛ این در حالی است که شورای رقابت از اردیبهشت امسال تاکنون، قیمت محصولات داخلی را فریز کرده و گویا قصدی هم برای اصلاح تا پایان امسال ندارد.

    طبق این گزارش که جزئیات آن در ادامه مطلب آمده است، طی امسال تورم تولید در بخش خودرو چه به صورت فصلی، چه نقطه‌به‌نقطه و چه سالانه، نسبت به پارسال رشد کرده است.

    با توجه به اینکه قیمت خودروهای داخلی بر اساس تورم‌بخشی صنعت خودرو تغییر می‌کند، خودروسازان انتظار دارند شورای رقابت (به عنوان مرجع اصلاح قیمت) نسبت به اصلاح قیمت محصولاتشان اقدامات لازم را انجام دهد.

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *