×

گزارش بورس 1 آذرماه
شروع مثبت و کم‌رمق بورس در اولین روز معاملاتی آذرماه / چرا استقبال از سهام کوچک بیشتر است ؟

  • کد نوشته: 230592
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاملات بازار سرمایه در اوایل آبان همزمان شد با شکل‌گیری تنش‌های خاورمیانه و همین امر سبب شد تا بازار با تاثیرات منفی آن همراه شود. از طرف دیگر اخبار متعددی در این ماه به بازار رسید که سبب تشدید جو منفی آن شد و آخرین خبر مربوط به گروه بانکی و جریمه بیش از 26 هزار میلیارد تومانی بانک‌ها به دلیل عدم پرداخت تسهیلات مسکن بود. شرایط در بازارهای رقیب هم همراه با ثبات و کاهش پیش رفت و بدین ترتیب همه چیز دست به دست هم داد تا شاخص کل بورس عملا بازدهی‌ای در آبان نداشته باشد. حالا با شروع سومین ماه پاییز و مشخص شدن اعداد و ارقام بودجه سال آتی ، فعالان بازار منتظرند تا شرایط پیش‌روی بازار سهام در آذرماه بهتر از آبان باشد.
    شروع مثبت و کم‌رمق بورس در اولین روز معاملاتی آذرماه / چرا استقبال از سهام کوچک بیشتر است ؟
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، عملکرد ضعیف مسوولان سازمان بورس در حمایت نتیجه‌گرا از منافع ذی‌نفعان بازار سرمایه و تداوم تفکر عملکردی که ماه‌های گذشته سهامداران را آزار داده است، می‌توان یکی از ریسک‌هایی را که در ماه آینده متوجه سهامداران خواهد بود، مورد اخیر دانست؛ اما رسیدن دامنه قیمتی سهام به محدوده‌های جذاب و حمایتی در کنار ارائه گزارش‌های حسابرسی‌شده عملکرد ۶ماهه برخی شرکت‌های تاثیرگذار و ارائه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۳ دولت می‌تواند روزهای بهتری را در تابلوی بورس رقم بزند و البته با شروع جدی‌تر واریز سودهای مجامع شرکت‌ها که از آذرماه بیشتر قوت می‌گیرد و بخشی از آن نیز به چرخه خرید سهام تزریق می‌شود تا حدودی نقدینگی بازار تقویت می‌شود. شرایط بازارهای رقیب و نرخ دلار بازار آزاد نیز در صورت تغییر می‌تواند موثر باشد که احتمال ثبات در آنها بیشتر است.

    در مجموع همچنان می‌توان شاهد رشد ملایم در بازار سرمایه بود تا به‌تدریج ارزش معاملات در کانال ۴‌هزار‌ میلیارد‌تومان تثبیت‌ شود و شاهد رشد در کانال بالاتر و در نتیجه رشد قیمتی باشیم. به‌طور کلی مشوق‌هایی که در حال رؤیت آن برای بازار سرمایه هستیم، نشانه‌هایی را بروز می‌دهد که می‌توان امید داشت در ماه بعد روزهای خوبی را برای بازار سرمایه رقم بزند.

    عملکرد بهتر شاخص‌هم‌وزن در آبان

    پول سیالی که در بورس تهران به‌‌‌‌‌منظور کسب بازدهی در جریان است، بسیار حساس و پویاست؛ به‌گونه‌‌‌‌‌ای که با کوچک‌‌‌‌‌ترین و کمترین تغییر در روند بازار، مسیر حرکت خود را تغییر می‌‌‌‌‌دهد. معاملات بورس تهران در روزهای اخیر به گونه‌‌‌‌‌ای دنبال‌شده که استقبال از نمادهای کوچک‌‌‌‌‌تر بازار سهام، بهتر از نمادهای شاخص‌‌‌‌‌ساز بوده است.

    در تفسیر دلایل این قضیه می‌‌‌‌‌توان به شبهاتی که در نمادهای بزرگ بازار به‌‌‌‌‌منظور شاخص‌‌‌‌‌سازی وجود دارد، حرکت کندتر نمادهای شاخص‌‌‌‌‌ساز در مقایسه با نمادهای کوچک‌‌‌‌‌تر بازار و تاثیرپذیری بیشتر نمادهای بزرگ از اوضاع و احوال کلی بازار اشاره کرد. به‌بیانی ساده‌‌‌‌‌تر، با وجود اینکه نمادهای کوچک بازار ریسک بیشتری نسبت به نمادهای بزرگ دارند، گروهی از سرمایه‌‌‌‌‌گذاران راهی سهم‌‌‌‌‌های کوچک بازار شده‌‌‌‌‌اند تا به بازدهی بیشتری دست پیدا کنند. هرچند با قطعیت نمی‌‌‌‌‌توان گفت که این گروه از افراد به هدف خود دست پیدا خواهند کرد یا نه، اما بررسی اعداد و ارقام تاریخی گویای این نکته است که بازدهی سهم‌‌‌‌‌های کوچک در بورس تهران در بلندمدت از سهم‌‌‌‌‌های شاخص‌‌‌‌‌ساز و باارزش بازار بالا، بیشتر بوده است.

    بنابراین مجموعه این عوامل سبب‌‌‌‌‌شده است جریان تقاضا در بورس تهران در روزهای فعلی روانه سهم‌‌‌‌‌های کوچک‌‌‌‌‌تر بازار سهام شود و این موضوع خود را در رشد بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص‌‌‌‌‌ کل نشان دهد. بنابراین می‌‌‌‌‌توان گفت اولین دلیل استقبال از سهام کوچک بازار به دخالت‌‌‌‌‌های دولتی در سهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بزرگ برمی‌‌‌‌‌گردد؛ چون معمولا برای مقاصدی مانند شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی یا کنترل کلیت بازار سهام از نمادهای بزرگ و شاخص‌‌‌‌‌ساز بازار که روی شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها اثرگذاری قابل‌‌‌‌‌توجهی دارند استفاده می‌‌‌‌‌شود.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۲۲۳۸ واحدی به ۲ میلیون و ۲۲ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۲۷۳۱ واحدی با رسیدن به رقم ۷۰۶,۲۷۶ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۱۱۲ واحدی برروی ۲۵,۱۱۲ واحد ایستاد.

    نوری، شپنا، فارس مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و فصبا،آریا، وسپهر بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.

    خودرو، انبوه‌سازی و فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۲۵۴ میلیارد تومان، ۲۵۲ میلیاردتومان و ۱۶۶ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۴۰۲۸ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۸۱ نماد فعال وجود داشت که ۲۴۳ نماد در مدار مثبت ، ۲۳۷ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۱ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۴۰ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه ۱ آذرماه ۱۴۰۲ :

    1402-09-01 12_48_11-Bourse View — Mozilla Firefox

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    آتش بس۴روزه در غزه

    جنبش حماس در بیانیه‌ای تاکید کرد که بعد از مذاکرات سخت ‌و پیچیده که روزهای زیادی زمان برد به یاری خداوند و تلاش‌های گسترده قطری و مصری به توافق آتش بس انسانی (آتش بس موقت) به مدت چهار روز دست یافتیم.

    قطر: آتش‌بس بشردوستانه قابل تمدید است

    وزارت خارجه قطر:تلاش‌های میانجی‌گری میان حماس و رژیم صهیونیستی منجر به دستیابی به یک توافق آتش‌بس بشردوستانه شد.این توافق شامل تبادل ۵۰ زن و کودک اسیر در غزه در ازای آزادی زنان و کودکان فلسطینی توسط اسرائیل است.توافق آتش‌بس به مدت چهار روز ادامه دارد و قابل تمدید است.

    بانک‌ها مکلف هستند اموال مازاد خود را واگذار کنند وگرنه باید مالیات بدهند

    رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت:بانک‌ها مکلف هستند طبق قانون اموال مازاد خود را واگذار و از بنگاه داری دست بردارند و در صورت عدم اجرای قانون، سالانه مشمول پرداخت مالیات می‌­شوند و اگر سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص کوتاهی کرد، باید پاسخگو باشد.

    مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش یافت!

    طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مالیات بر ارزش افزوده که تاکنون ۹ درصد بهای تمام‌شدۀ کالا بود با افزایشی ۱ درصدی به ۱۰ درصد رسید.

    خودروهای بالای ۳ میلیارد تومان باید مالیات بدهند

    براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳  انواع خودروهای سواری، وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی که قیمت روز خودروی انها بیش از ۳میلیارد تومان است مشمول سالانه یک درصد مالیات می‌شوند.

    دفعات واریز به حساب‌‌های بانکی سقف‌دار می‌شود

    در بودجه ۱۴۰۳ تاکید شده؛  در صورتی که جمع مبلغ و دفعات واریز به حسابهای غیرتجاری هر شخص حقیقی در هر ماه از رقم مشخصی بیشتر باشد اگر درآمدی نبودن تراکنش ها اثبات نشود از صاحب حساب مالیات گرفته می شود.

    منبع: بااقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *