×

طلای جهانی رکورد جدید ۲۰۷۲ دلاری را ثبت کرد و نفت برنت به ۷۸ دلار رسید

  • کد نوشته: 231869
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲
  • ۰
  • در معاملات آخرین روز هفته قیمت طلای جهانی همچنان روند افزایشی را طی کرد و به رکورد جدید 2072 دلار در هر اونس رسید ؛ درحالی که قیمت نفت برنت از مرز 80 دلاری عقب‌نشینی کرده و به 78 دلار رسیده است.
    طلای جهانی رکورد جدید ۲۰۷۲ دلاری را ثبت کرد و نفت برنت به ۷۸ دلار رسید
  • اظهارات جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا تا حدی تاجران را نسبت به توقف روند افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و کاهش احتمالی آن از ماه مارس مطمئن کرد و قیمت طلا را به یک رکورد جدید رساند.

    قیمت هر اونس طلا امروز با ۱.۷۶ درصد افزایش به ۲۰۷۲ دلار و ۲۲ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش ۱.۵۸ درصدی به ۲۰۸۹ دلار و ۷۰ سنت رسید.

    اما پاول تاکید کرد فدرال رزرو هنوز تصمیمی برای پایین آوردن نرخ بهره نگرفته است. بازارها انتظار دارند کاهش نرخ بهره از ماه مارس آغاز شود و تا پایان سال آینده میلادی به زیر ۴ درصد برسد.

    پایین آمدن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را کاهش داده و تمایل برای خرید آن را بالا می‌برد.

    به دنبال بالا رفتن تمایل برای طلا، سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا به پایین‌ترین سطح طی ۱۲ هفته گذشته رسیده و شاخص دلار هم ۰.۳ درصد کاهش یافته است.

    برخی تحلیلگران عقیده دارند قیمت طلا تا پایان سال جاری میلادی رو به افزایش خواهد بود و یک رکورد جدید ثبت می‌کند.

    میان سایر فلزات گرانبها قیمت نقره با ۰.۷۷ درصد افزایش به ۲۵ دلار و ۸۶ سنت رسید. پلاتین هم با یک افزایش ۰.۸۲ درصدی، ۹۳۷ دلار و ۱۵ سنت معامله می‌شود.

    نفت در بازارهای جهانی

    تردید سرمایه‌گذاران نسبت به عمق کاهش عرضه اوپک پلاس و نگرانی در مورد ضعف فعالیت تولید کارخانه‌ای در دنیا قیمت نفت را بیش از ۲ درصد پایین آورده است.
    قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۹۸ سنت معادل ۲.۴۵ درصد کاهش به ۷۸ دلار و ۸۸ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱ دلار و ۸۹ سنت معادل ۲.۴۹ درصد کاهش ۷۴ دلار و ۷ سنت معامله می‌شود.
    نفت برنت حدود ۲.۱ درصد و نفت آمریکا بیش از ۱.۹ درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشتند.

    تولید کنندگان ائتلاف اوپک پلاس در روز پنجشنبه توافق کردند حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز نفت را در سه ماهه اول سال جاری میلادی از بازار خارج کنند. این کاهش تولید شامل ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش فعلی عربستان و روسیه هم می‌شود.

    اما به نظر می‌رسد تاجران تا حدی نسبت به این طرح تردید دارند. به نظر برخی تاجران، اعضای اوپک پلاس به این توافق پایبند نمی‌مانند یا این کاهش تولید کافی نخواهد بود.
    ائتلاف اوپک پلاس که بیش از ۴۰ درصد از نفت دنیا را تولید می‌کند به دنبال سقوط قیمت نفت نسبت به اوج ۹۸ دلار در ماه سپتامبر و در بحبوحه نگرانی نسبت به کند شدن رشد اقتصاد دنیا و ضعف تقاضا برای سوخت، سیاست کاهش تولید را در پیش گرفته است.
    کاهش تولیدی که اوپک پلاس در روز پنجشنبه در مورد آن توافق کرد داوطلبانه است و این ماهیت داوطلبانه تردیدهایی نسبت به اجرایی شدن آن ایجاد کرده است.
    در آمریکا، جروم پاول رئیس فدرال رزرو این کشور در روز جمعه اعلام کرد بانک مرکزی در مورد نرخ بهره محتاطانه عمل خواهد کرد.
    تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر بر فعالیت تولید کارخانه‌ای در دنیاست که در سطح پایینی باقی مانده و همچنین تقاضا که کاهش یافته است.
    مذاکرات برای تمدید آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و فلسطین در روز گذشته شکست خورد و درگیری‌ها در غزه آغاز شد. این جنگ در ابتدا از قیمت نفت حمایت کرد چون نگرانی در مورد مختل شدن عرضه نفت را افزایش داده بود، اما تاثیر چندانی بر جریان جهانی نفت نگذاشت.
    آمریکا در روز جمعه تحریم‌های دیگری در مورد سقف قیمت نفت روسیه علیه سه شرکت و نفتکش اعمال کرد.
    تعداد چاه‌های نفت آمریکا هم ۵ حلقه افزایش یافته و به ۵۵ در این هفته رسیده است که بالاترین رقم از ماه سپتامبر را نشان می‌دهد.

    منبع: تسنیم
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *