×

عجیب و غم‌انگیز؛ ریال ایران کم‌ارزش‌ترین ارز دنیا شد

  • کد نوشته: 240206
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰
  • ۱۰ ارز کم‌ارزش جهان در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.
    عجیب و غم‌انگیز؛ ریال ایران کم‌ارزش‌ترین ارز دنیا شد
  • سایت FXSSI در حین تهیه این فهرست، به سختی توانسته ترتیب ارزهای کم‌ارزش را حفظ کند، چراکه وضعیت اقتصادی در همه این کشورها به سرعت در حال تغییر است. با این حال در ادامه ۱۰ ارز کم‌ارزش جهان در برابر دلار آمریکا که نرخ تبدیل آن‌ها در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ به‌روز شده است، بررسی می‌شوند.

    ریال ایران (IRR)

    ریال ایران به عنوان کم‌ارزش‌ترین ارز جهان شناخته می‌شود. این کاهش ارزش در سال ۱۹۷۹ آغاز شد. در آن زمان بسیاری از افراد مشاغل خود را در ایران به دلیل بی‌ثباتی سیاسی ترک کردند. این وضعیت با جنگ ایران و عراق و تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای ایران بدتر شد. علاوه بر این، دسترسی شهروندان خود به ارزهای خارجی محدود و در نتیجه بازار سیاه قابل توجهی ایجاد شد. این عوامل در مجموع به اقتصاد آسیب زد و منجر به کاهش تقریباً ۴۰۰ درصدی ارزش ریال ایران شد.

    در سال ۲۰۱۵، دولت ایران با چندین کشور از جمله آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین، روسیه و آلمان بر سر مسائل هسته‌ای به توافق رسید. هدف از این توافق کاهش تحریم‌ها علیه ایران بود. در نتیجه وضعیت بهتر و پول داخلی ایران تثبیت شد. با این حال، در سال ۲۰۱۸ آمریکا مدعی شد که ایران برنامه هسته‌ای خود را ادامه می‌دهد. تحریم‌ها تشدید شد و دسترسی این کشور به بازارهای جهانی کالا را محدود کرد. ایران دیگر نمی‌توانست نفت خود را صادر کند که حدود ۶۹ درصد درآمد سالانه‌اش را تشکیل می‌داد. این اتفاق کسری بحرانی در بودجه ملی ایران ایجاد کرد. این تحریم‌ها سایر صنایع از جمله پتروشیمی و متالورژی را نیز شامل می‌شود. تا ماهِ می ۲۰۲۰، ایران تورمی سرعتی را تجربه کرد و پول آن ۶۰۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.

    (هر دلار آمریکا ۴۲ هزار و ۲۲۶ ریال به نرخ رسمی ایران و ۵۱۴ هزار ریال به نرخ بازار سیاه است)

    دانگ ویتنام (VND)

    دانگ ویتنام دومین ارز کم‌ارزش جهان است. ویتنام در حال گذار از یک اقتصاد متمرکز به یک اقتصاد مبتنی بر بازار است. در نتیجه، ارزش واحد پول آن، دانگ، در حال حاضر کاملاً کاهش یافته است. هم اکنون دانگ در رتبه دوم لیست ضعیف‌ترین ارزهای جهان قرار دارد. با این حال، کارشناسان اصرار دارند که دولت ویتنام راه درستی را طی می‌کند و ممکن است به زودی به همسایگان آسیایی نزدیک‌تر خود برسد.

    (هر دلار آمریکا = ۲۴ هزار و ۴۶۹ دانگ ویتنامی)

    لئون سیرالئون (SLL)

    سیرالئون یک کشور آفریقایی بسیار فقیر است. اخیراً جنگی در آنجا رخ داده و ویروس مرگبار ابولا در حال شیوع است. در آگوست ۲۰۲۱، بانک سیرالئون تصمیم به تغییر نام لئون گرفت. اسکناس‌های قدیمی با اسکناس‌های جدید به نام نیو لئون با نرخ یک نیو لئون در ازای هزار لئون قدیمی جایگزین خواهند شد.

    (هر دلار آمریکا = ۲۲ هزار و ۵۷۹ لئون سیرالئون)

    کیپ لائوس (LAK)

    کیپ لائوس تنها ارز موجود در این لیست است که ارزش آن کاهش نیافته بلکه در ابتدا با نرخ بسیار پایین منتشر شده است. علاوه بر این، از زمان انتشار آن در سال ۱۹۵۲، این ارز در برابر دلار آمریکا تقویت شد و همچنان به بهبود ارزش خود ادامه می‌دهد.

    (هر دلار آمریکا = ۲۰ هزار و ۵۹۴ کیپ لائوس)

    روپیه اندونزی (IDR)

    با توجه به پایین بودن ارزش اسکناس‌های طرح قدیم، با حکم ریاست جمهوری در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۳۹۵، تعداد هفت اسکناس نو به ارزش هزار تا صد هزار روپیه منتشر شد. اندونزی از نظر اقتصادی کشوری باثبات و کاملاً توسعه‌یافته در جنوب شرقی آسیاست. با این حال، ارز آن نرخ بسیار پایینی دارد. مقامات نظارتی کشور همه اقدامات لازم برای تقویت پول ملی را انجام دادند، اما همه تلاش‌های آن‌ها به تغییرات ناچیز منجر شد.

    (هر دلار آمریکا = ۱۵ هزار و ۵۰۲ روپیه اندونزی)

    سوم ازبکستان (UZS)

    سوم (Sum) مدرن با نسبت یک «سوم» برابر هزار کوپنِ سوم از اول جولای ۱۹۹۴ با فرمان رئیس‌جمهوری ازبکستان در گردش قرار گرفت. در نتیجه آزادسازی سیاست پولی آن‌ها از ۵ سپتامبر ۲۰۱۷، نرخ مبادله سوم در برابر دلار آمریکا، هشت هزار و صد سوم در برابر هر دلار و با محدوده تخمینی هشت هزار تا هشت هزار و ۱۵۰ سوم ازبکستان برای هر دلار تعیین شد.

    (هر دلار آمریکا = ۱۲ هزار و ۳۳۵ سوم ازبکستان)

    فرانک گینه (GNF)

    گینه، کشوری آفریقایی با یکی از پرتورم‌ترین ارزهاست. نرخ تورم بالا، فقر رو به رشد و گروه‌های گانگستری در حال گسترش، ارزش پول گینه را کاهش داد. با توجه به مواهب طبیعی آن مانند طلا، الماس و آلومینیوم، پول این کشور باید یکی از ارزشمندترین ارزها باشد.

    (هر دلار آمریکا = هشت هزار و ۵۷۹ فرانک گینه)

    گوارانی پاراگوئه (PYG)

    پاراگوئه دومین کشور فقیر آمریکای جنوبی است. این کشور دچار رکود اقتصادی فاجعه‌باری شد که ترکیبی از تورم، فساد، کیفیت پایین آموزش، تعداد زیادی از مردم فقیر، بیکاری بالا و غیره بود. پاراگوئه پنبه و سویا صادر می‌کند، اما این مقدار به سختی برای تأمین نیازهای اقتصادی آن کافی است.

    (هر دلار آمریکا = هفت هزار و ۲۸۰ گوارانی پاراگوئه)

    ریل کامبوج (KHR)

    در رتبه دهم ضعیف‌ترین واحد پولی جهان، ریل کامبوج است. ریل کامبوج واحد پول این ایالت پادشاه در جنوب شرقی آسیاست. این واحد پولی در سال ۱۹۹۵ برای جایگزینی پیاستر هندوچینی صادر شد. در اصل، ریال نرخ ارز پایینی داشت و در میان مردم محلی که تصمیم به استفاده از ارزهای خارجی داشتند، محبوبیت نداشت. در حال حاضر بسیاری از مردم کامبوج ترجیح می‌دهند از دلار آمریکا برای پرداخت استفاده کنند که باعث کاهش ارزش پول داخلی می‌شود.

    (هر دلار آمریکا = چهار هزار و ۸۶ ریل کامبوج)

    پزو کلمبیا (COP)

    هر پزو جمهوری کلمبیا برابر با ۱۰۰ سنتاوو است. در حال حاضر به دلیل تورم، سنتاووها از گردش خارج شده‌اند. این ارز برای اولین بار در سال ۱۸۱۰ و با شروع جنگ استقلال کلمبیا از اسپانیا معرفی شد تا جایگزین رئال اسپانیایی شود که تا آن زمان در گردش بود. در مقاطع مختلف، پزو کلمبیا با فرانک فرانسه، پوند استرلینگ انگلیس و دلار آمریکا پیوند خورد. کاهش ارزش آن از سال ۱۹۸۰، زمانی که هر دلار برابر با ۵۰ پزو بود، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. اکنون، ارزش پزو کلمبیا از زمان انتشار حدود سه هزار برابر کمتر شده است.

    منبع: تجارت نیوز
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *