جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در سفر به میلواکی در ایالت ویسکانسین به خبرنگاران افزود که انتظاری وجود ندارد که به زودی توافق آزادی سایر اسرای اسرائیلی به دست آید اما واشنگتن همچنان فشار میآورد.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: ما در تلاش هستیم.
تلاشها برای آزادی اسرای اسرائیلی بیشتر در جریان است و بر اساس گزارش ها، انتظار میرود سران سازمان سیی آمریکا، موساد اسرائیل و نخستوزیر قطر با یکدیگر دیدار و درباره این موضوع گفتگو کنند.
پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پی فشارهای جهانی برای توقف حمایت از رژیم اسرائیل و بمباران نوار غزه و کشتار فلسطینیان از سوی این رژیم، درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی جدید در شورای امنیت برای ایجاد آتش بس در غزه و پایان حملات رژیم اسرائیل گفت: ما به تعامل گسترده و سازنده ادامه می دهیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن که روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری به مناسبت پایان سال ۲۰۲۳ میلادی سخن می گفت، با برشمردن «اولویتهای اصلی» آمریکا برای جنگ اسرائیل و غزه افزود: کمک به اسرائیل جهت “اطمینان از این امر که آنچه در ۷ اکتبر رخ داد هرگز تکرار نخواهد شد”.
بلینکن ادعا کرد: آمریکا میخواهد اطمینان حاصل کند که رای شورای امنیت سازمان ملل به ارسال کمکها آسیبی نمیزند.
وزیر خارجه آمریکا در حالی که توضیح کمی ارائه داد، گفت که واشنگتن می خواهد مطمئن شود که یک قطعنامه تحویل کمک ها را پیچیده تر نمی کند.
انتظار میرود رایگیری درباره قطعنامه برقراری آتش بس موقت در غزه امروز چهارشنبه به وقت محلی انجام شود که بر افزایش و نظارت بهتر بر ارسال کمکها به غزه تمرکز دارد، انجام شود با این حال، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا احتمال وتوی قطعنامه را رد نکرده است. آمریکا آخرین بار در ۸ دسامبر (۱۷ آذرماه) قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتشبس در غزه بود را وتو کرد.
منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بندهای این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونه ای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.
ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتشبس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که شمار شهدای حملات ارتش رژیم اسرائیل از ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) به نوار غزه تاکنون به ۱۹ هزار و ۶۶۷ نفر رسیده و شمار زخمیها نیز به ۵۲ هزار و ۵۸۶ نفر افزایش یافته است.
دیدگاهتان را بنویسید