×

امیدی به رشد بالای بازار سهام تا پایان سال جاری وجود ندارد/ حرکت بورس در سال آتی

  • کد نوشته: 237657
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰
  • با بخشنامه ها و ابلاغیه هایی که دولت هرچند وقت یکبار برای بورس رو می کند ، دیگر امیدی به بازدهی بالا تا پایان سال جاری وجود ندارد، اما با توجه به روندی که در بازارهای طلا و دلار پیگیری می شود ، به نظر می رسد بورس در سال آینده درصدد جبران زیان های سال جاری برآید.
    امیدی به رشد بالای بازار سهام تا پایان سال جاری وجود ندارد/ حرکت بورس در سال آتی
  • فاطمه حاجعلی؛ تحلیلگر بازار سرمایه نیز درخصوص وضعیت بازار گفت: بازار سهام در شرایطی در حال سپری‌کردن دومین ماه زمستان است که شرایط کلی بازار و همچنین پیش‌بینی بورس تحت‌تاثیر ریسک‌های سیاسی در منطقه است. از نظر تکنیکال شاخص‌کل بورس تهران واکنش‌های مثبتی را در محدوده‌های حمایتی از خود نشان‌داده بود و می‌توانست با توجه به انتشار خوب گزارش‌های ۹ماهه شرکت‌ها طی هفته‌جاری و وضعیت سودآوری شرکت‌های موجود در بازار روند خوبی را درپیش بگیرد، اما بازار طی روزهای اخیر تحت‌تاثیر چند عامل از جمله نحوه قیمت‌گذاری نرخ خوراک و فرآورده‌های نفتی و گازی، تنش‌های منطقه‌ای، عرضه زیاد در گروه‌های خودرویی، با افت مواجه شد. وی ادامه داد: تغییر مرجع قیمت‌گذاری بنزین از فوب سنگاپور به فوب خلیج‌فارس یکی ازعوامل واکنش منفی بورس تهران بود، زیرا نرخ خلیج‌فارس به‌طور میانگین حدود سه یا چهار دلار کمتر از نرخ سنگاپور است که این تصمیم به ریزش گروه‌های پالایشی در کوتاه‌‌‌‌‌مدت منجر شد. از آنجا که بازار سرمایه به تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی واکنش منفی بیشتری از خود نشان‌‌‌‌‌ می‌دهد، در تنش‌های منطقه‌ای که طی این مدت در خاورمیانه اتفاق افتاد، واکنش خوبی نشان نداد و با افزایش عرضه از سوی سهامداران مواجه شد. همچنین شایعه ممانعت از عرضه ۱۲۰‌هزار خودرو به قیمت حاشیه بازار نیز از دیگر عوامل کاهش قیمت نمادهای گروه خودرویی به‌عنوان شاخص‌‌‌‌‌سازان اصلی بود که به ریزش بیشتر بازار سرمایه کمک کرد.

    این تحلیلگر بورسی عنوان کرد: به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه در کوتاه‌‌‌‌‌مدت و میان‌مدت، تحت‌تاثیر وضعیت جدید قیمت دلار باشد.

    دلاری که در بهترین حالت تا پایان سال‌فکر نکنم بتواند کانال کمتر از ۵۲‌هزار‌تومانی را به خود ببیند. اکثریت کارشناسان معتقدند که روند کنونی بازار سرمایه جزو ذات بورس است و در نهایت نیز بازدهی بازار سرمایه بیشتر از تورم خواهد بود.

    وی ادامه داد: البته اعلام خبر حمایت ویژه دولت و مجلس از بازار سرمایه در لایحه بودجه‌۱۴۰۳ از محرک‌های مثبت بورس است که می‌تواند به بازگشت اعتماد سهامداران و افزایش جذابیت این بازار و در نهایت به رشد بازار سرمایه کمک کند. البته سازمان بورس نیز برنامه‌های خوبی در راستای رضایت‌‌‌‌‌مندی سهامداران از جمله عملیاتی‌کردن ناشر پذیره‌‌‌‌‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم برای صاحبان سهام خود از طریق درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه انجام داده‌است، اما هرچه در بازار سرمایه ابزارهای مالی متنوع‌‌‌‌‌تر و متناسب با سلیقه مخاطب از لحاظ ریسک‌پذیری یا ریسک‌‌‌‌‌گریزی و توقع آنها از سودآوری باشد، به‌طور حتم به بازارسرمایه و درنهایت به اقتصاد کشور کمک بیشتری خواهد کرد.

    حاجعلی ادامه داد: مورد دیگری که مدیران بازار باید به آن توجه کنند، این است که زمانی‌که درخصوص گروه یا نمادی اطلاعیه‌‌‌‌‌ای قرار است منتشر شود، آن نماد در ابتدا بسته شود و سهامدار پس از دریافت خبر یا مصوبه جدید تاثیر آنها را روی عملکرد شرکت‌ها مشاهد کند و سپس نماد مربوطه برای ادامه روند معاملاتی بازگشایی شود.

    در مجموع به‌نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات رخ‌داده، رشد بازار سرمایه تا پایان سال‌چندان بالا نباشد و بازار روندی متعادل و در نهایت رشد متوسط ۱۰‌درصدی را در پیش بگیرد، اما پیش‌بینی می‌شود که با شروع سال‌جدید و افزایش نرخ دلار، بازار تحت‌تاثیر قیمت دلار رشد خوبی داشته‌باشد.

    منبع: دنیای اقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *