×

مردم زیر بار نرخ غیرمصوب بلیت عتبات عالیات نروند

  • کد نوشته: 1232
  • ۲۲ شهریور ۱۳۹۶
  • ۰
  • جلسه مشترک دیروز ایرلاین‌ها، انجمن شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری روز ۱۹ شهریور در حالی پایان یافت که نرخ مصوب بلیت پرواز رفت و برگشت مشهد-نجف و تهران-نجف به ترتیب ۱.۵ میلیون تومان و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شد. اما امروز، معاون سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه ایرلاین‌ها حاضر به پذیرش نرخ مصوب پرواز اربعین نبودند، گفت: اگر مردم دیدند آژانس یا دفتری بیش از ۱.۲ میلیون تومان مطالبه می‌کند، سریع اطلاع دهند.

    مردم زیر بار نرخ غیرمصوب بلیت عتبات عالیات نروند
  • به گزارش پایگاه خبری «با اقتصاد» به نقل از مهر، دو سال از اجرای قانون آزادسازی نرخ بلیت‌ها می‌گذرد، اما تعیین نرخ بلیت پرواز به عتبات عالیات برای ایام اربعین در طی چند سال اخیر از سوی سازمان هواپیمایی کشوری انجام می شد؛ البته با این وجود، نهایتا در روزهای پایانی منتهی به اربعین، صف خرید متقاضیان ناگهان شلوغ شده و برخی سودجویان نیز با سوء استفاده از حجم بالای تقاضای خرید مردم، به اقداماتی همچون احتکار بلیت برای بالابردن قیمت یا خودداری از فروش بلیت به نرخ مصوب روی می‌آوردند.


    رئیس انجمن ایرلاین‌ها: ایرلاین ها هیچ گاه از نرخ مصوب تخلف نکردند


    رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی در این خصوص اظهار کرد: نرخی که برای پروازهای ایام اربعین تعیین شده با حضور نمایندگان شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری بوده است. از آنجایی که رفتارهای ایرلاین‌ها ذره ذره توسط سازمان هواپیمایی کشوری نظارت و بررسی می‌شود، قاعدتا شرکت‌های هواپیمایی نرخ مصوب را رعایت می‌کنند.


    تورج دهقانی زنگنه تصریح کرد: از آنجایی که رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ازای رفت و برگشت برای هر مسافر بغداد با هماهنگی ایرلاین ها بوده، آنها از این نرخ راضی هستند.


    وی در پاسخ به پرسشی در خصوص عدم رعایت نرخ مصوب از سوی برخی ایرلاین ها در سال های گذشته، تصریح کرد: شرکت های هواپیمایی هم در سال های قبل که نرخ تعیین می شد مبلغ مورد اجماع همه ایرلاین ها را رعایت می کردند و هم امسال قطعا رقم مصوب نهایی را برای فروش بلیت رعایت می کنند.


    دهقانی زنگنه افزود: اگر هم در سال های قبل مواردی مبنی بر فروش بلیت پرواز اربعین بالاتر از نرخ مصوب گزارش شده، مربوط به برخی از فروشندگان، آژانس ها، چارترکننده ها یا سودجویان و دفاتر غیر مجاز فروش بلیت هواپیما بوده و از جانب شرکت های هواپیمایی نبوده است.


    رئیس سابق انجمن آژانس‌ها: هر کس استطاعت ندارد، هوایی به کربلا نرود


    رئیس سابق انجمن شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی و گردشگری نیز با بیان اینکه همواره آژانس‌ها از تعیین نرخ بلیت سفرهای هوایی انتقاد داشته‌اند، گفت: ما در هر صورت با نرخ‌گذاری مخالفیم، این کار اشتباهی است که عده ای دور هم بنشینند و نرخ بلیت هواپیما را تعیین کنند. این اقدام مغایر با قانون آزادسازی نرخ بلیت سفرهای هوایی است و صدور بلیت خارجی نباید به هیچ عنوان نرخ گذاری شود.


    کرمانی درباره تخلف برخی آژانس‌های خدمات مسافرت هوایی از فروش بلیت پروازهای اربعین از نرخ مصوب در سال های گذشته اظهار کرد: وقتی عرضه و تقاضا متوازن نباشد این اتفاقات رخ می دهد. فرودش بلیت هواپیما یک کار تجاری است و دولت نباید در عرضه و تقاضا دخالت کند. اگر کسی نمی تواند با هواپیما خود را به کربلا برساند، با وسیله دیگری به این سفر برود. اما اگر فردی خواست هوایی به زیارت برود، باید با نرخی برود که ایرلاین سود کند.


    وی با بیان اینکه آژانس های خدمات مسافرت هوایی و شرکت های هواپیمایی در طول سال فروش چندانی ندارند، تصریح کرد: ما در طول سال اکثرا زیان می‌کنیم اما حالا که موقعیتی فراهم می‌شود تا بتوانیم سود خوبی از بلیت فروشی به دست بیاوریم، دولت نرخ گذاری و در تعیین قیمت بلیت دخالت می‌کند.


    معاون سازمان هواپیمایی: ایرلاین ها حاضر به پذیرش نرخ نظارتی نبودند


    همچنین مرتضی دهقان نیز در این خصوص اظهار کرد: در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان شرکت‌های هواپیمایی برای تعیین نرخ بلیت برگزار کردیم، ایرلاین‌ها علاقه‌ای به تعیین نرخ نداشتند و ما به سختی توانستیم به آنها بقبولانیم که بلیت پروازهای اربعین از سوی دولت با نرخ نظارتی به فروش برسد.


    وی افزود: شرکت‌های هواپیمایی خواستار فروش بلیت پروازهای اربعین به صورت رقابتی و آزاد بودند تا در فضای عرضه و تقاضا نرخ‌ها تعیین شود. اما به هر حال به خاطر همراهی با دولت و همچنین احترام به زوار اربعین و اهمیتی که این سفر برای مردم دارد، نرخ گذاری از سوی سازمان هواپیمایی کشوری را پذیرفتند.


    معاون عملیات پرواز و نظارت بر شرکت‌های هواپیمایی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: علاوه بر ایرلاین‌ها، در جلسه تعیین نرخ پرواز اربعین، این موضوع نیز به تصویب رسید که چارترکننده‌ها هم در روزهای افزایش تقاضای سفر اربعین، با نرخ مصوب و نظارتی اقدام به فروش بلیت‌ها کنند.


    وی با بیان اینکه نرخ مصوب رفت و برگشت ، شامل پورسانت آژانس خدمات گردشگری نیز می‌شود، گفت: ایرلاین ها موظفند بخشی از درآمدهایشان از نرخ تعیین شده را به عنوان حق فروش بلیت به آژانس‌های مسافرت هوایی بپردازند و آژانس‌ها نمی‌توانند مبلغی بیشتر از قیمت مصوب را از خریدار مطالبه کنند.


    دهقان تصریح کرد: نه ایرلاین‌ها و نه آژانس‌ها حق احتکار بلیت را ندارند تا از این طریق به افزایش قیمت بلیت اقدام کنند. مردم هم از مراکز و دفاتری بلیت‌ها را بخرند که از سازمان هواپیمایی کشوری مجوزفروش بلیت هواپیما داشته باشند.


    وی تأکید کرد: مردم اگر دیدند برخی از دفاتر فروش بلیت یا آژانس‌های مسافرت هوایی، رقمی بیشتر از نرخ مصوب، بلیت پرواز اربعین را به فروش می‌رساند، بلافاصله به سازمان هواپیمایی کشور اطلاع دهند تا سازمان سریعا با آن‌ها برخورد کند.


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *