×

بی برنامگی ترامپ پس از خروج از برجام

  • کد نوشته: 32379
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰
  • دو مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره برنامه واشنگتن پس از خروج از برجام ا پاسخی برای ارائه نداشتند

    بی برنامگی ترامپ پس از خروج از برجام
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، پس از اعلام خروج واشنگتن از توافق هسته ای ایران از سوی دونالد ترامپ، دو مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا برای ارائه توضیح در خصوص راهبردهای کاخ سفید در قبال تهران جلسه ای تشکیل دادند.


    متن اظهارات این مقامات آمریکایی، که نام آنها فاش نشده، بسیار ناراحت کننده است. این مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا از آغاز تا پایان از پاسخ به بنیادی ترین سوالات در خصوص هدف ترامپ از اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران طفره رفتند. آنها از پاسخ به این پرسش مهم که دولت آمریکا با خروج از برجام به دنبال دستیابی به چه هدفی است، عاجز بودند. هرگاه خبرنگار این پرسش مهم را مطرح می کرد که واشنگتن پس از خروج از توافق هسته ای ایران چه برنامه ای دارد، آنها پاسخی برای ارائه نداشتند.


    روز گذشته نیز خبرنگاران در یک کنفرانس تلفنی دیگر با یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا این پرسش ها را مجددا مطرح کردند. آنها خواستند وزارت خارجه آمریکا برنامه دقیق خود را پس از خروج از برجام اعلام کند. تنها پاسخی که این خبرنگاران دریافت کردند، این بود: «تمام فشارهای لازم بر ایران تحمیل خواهد شد تا (این کشور) رفتار خود را تغییر دهد و در یک چارچوب جدید نگرانی های ما را مرتفع سازد».


    در ادامه این مطلب آمده است: ارائه پاسخ های مبهم و نامشخص از سوی مقامات وزارت خارجه آمریکا به این دلیل نیست که این افراد از موضوع مطلع نیستند و یا جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، آنها را از جزئیات این مساله باخبر نکرده است؛ بلکه آنها از به اشتراک گذاشتن جزئیات این اقدام شرمنده و خجالت زده خواهند شد. به نظر می رسد تنها راهبرد دولت آمریکا در قبال ایران راهبرد اعمال تحریم باشد، نه هیچ چیز دیگر. واشنگتن با اعمال تحریم های جدید علیه تهران قصد دارد این کشور را تحت بیشترین فشار اقتصادی قرار دهد.


    اصل کلی این است که تحریم باید یک هدف مشخص داشته باشد. تحریم ها در پاسخ به رفتاری خاص از سوی یک کشور اعمال می شود و در صورتی که آن رفتار تغییر کند، تحریم ها نیز لغو خواهد شد. با این حال، موافقان اتخاذ سیاست های سخت گیرانه در قبال ایران از دیدگاه دیگری به تحریم ها نگاه می کنند. آنها معتقدند لازم نیست دلیل یا هدف مشخصی برای اعمال چنین تحریم هایی وجود داشته باشد؛ زیرا از نظر آنها اعمال تحریم های بیشتر بهترین گزینه موجود است.


    اما خود دونالد ترامپ چه هدف و انگیزه ای برای انجام چنین اقدامی دارد؟ در واقع، ترامپ بدون توجه به این امر که پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای چه اتفاقی خواهد افتاد، برجام را ترک کرد. شاید ترامپ تنها می خواست توافقی را که در دولت اوباما به دست آمده بود، نابود کند.


    در ادامه این مطلب آمده است: یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در جلسه ای پس از خروج ترامپ از برجام اظهار کرد: «یکی از مشکلات توافق این بود که توانایی ما را برای اعمال فشار علیه ایران کاهش داده بود.» بنابراین، شاید هدف کاخ سفید از خروج از برجام دستیابی به آزادی عمل بیشتر در تحت فشار قرار دادن ایران بود. 


    بنابر این مطلب، در مجموع به دلایل قابل توجهی رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران به هیچ وجه منطقی نیست. نخست، هر راهبردی که هدف مشخصی نداشته باشد به اشتباهات و انتخاب های بد منجر خواهد شد که در طول زمان به ضرر واشنگتن خواهد بود. دوم، علی رغم هیاهوی رسانه ای در خصوص اعمال تحریم های جدید علیه ایران، باید پذیرفت این تحریم ها هیچ تاثیری بر حضور تهران در خاورمیانه نخواهد داشت. سوم، در طول سالیان متمادی اعمال تحریم های آمریکایی علیه ایران تاثیر چندانی نداشته و حتی به منزوی شدن واشنگتن منجر شده است.


    آتلانتیک در پایان نوشت: هنگامی که رئیس جمهور آمریکا به اقدامی مخاطره آمیز نظیر خروج از یک توافق بین المللی دست می زند، باید برنامه مشخصی برای ادامه راه خود داشته باشد؛ اما باید گفت دولت آمریکا به آن اندازه ای که رویکرد خصمانه در برخورد با ایران دارد، هیچ سیاست و راهبرد مشخصی را در قبال تهران دنبال نمی‌کند.


     


    منبع: به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد،

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *