×

ترمز خودرویی ها باز هم کشیده شد

  • کد نوشته: 32765
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰
  • شاخص کل بورس با ۹۱ واحد افزایش در این روز روی رقم ۹۵ هزار و ۲۷۷ واحد ایستاد.

    ترمز خودرویی ها باز هم کشیده شد
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، بورس اوراق بهادار تهران در حالی کار خود را آغاز کرد ‌که اخبار حاکی از آن است که اتحادیه اروپا تلاش می‌کند با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران راهکاری برای همکاری اقتصادی با ایران بیابد تا شرکت‌های اروپایی از پیامدهای اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا در امان باشند، اما شرکت‌های سوئیسی در حال پایان‌دادن به همکاری خود با ایران و خروج از بازار این کشور هستند.


    در همین بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا، که ائتلاف اقتصادی متشکل از ۵ کشور و تحت هدایت روسیه است، در پی اعمال مجدد تحریم های اقتصادی آمریکا، موافقتنامه موقتی در خصوص ایجاد منطقه آزاد تجاری با ایران امضا کردند. این موافقنامه موقتی که بین اتحادیه اوراسیا و ایران امضا شده است، در ابتدا مجموعه محدودی از کالا ها را پوشش می دهد و در طی سه سال آینده زمانی که تعهدات طرفین به طور کامل صورت پذیرد، می تواند به قرارداد آزاد تجاری تغییر کند. 


    براساس اخبار منتشر شده، مذاکرات اقتصادی بین کشورهای چین و آمریکا بود که با توافق بر سر کاهش تراز تجاری ۳۵۰ میلیارد دلاری به پایان رسید و دوطرف اعلام کردند که جنگ تجاری پایان یافته است (چین حجم خرید کامودیتی خود از آمریکا را افزایش خواهد داد)، دلیلی شد برای شروع مثبت قیمت های جهانی فلزات پایه در بازارهای بین المللی، که در نهایت افزایش تقاضای گروه های فلزی و معدنی را در بازار امروز درپی داشت به طوریکه گروه های مذکور اکثرا متعادل با گرایشی مثبت دنبال شده  و نمادهای فلوله، فمراد، فسپا و فخاس صف خرید را تجربه کردند.


    طبق این گزارش این روزها، سهام شرکت های کوچک مورد توجه فعالان بازار است و این موضوع باعث شد، این روند طی روزهای اخیر شدت بیشتری گرفته است. همچنین انتظار می‌رود در روزهای آتی گزارش‌ عملکرد اردیبهشت ‌ماه شرکت‌ها نیز روانه سامانه کدال شود. این موضوع طبیعتا می‌تواند در روند آینده قیمت سهام اثرگذار باشد.


    در جریان معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران، خبر زیان ٢۵۶ ریالی خساپا در سال ۹۶ منتشر شد که طی آن  افت شدید ٨١ درصدی سود عملیاتی در کنار جهش ۵١ درصدی هزینه های مالی از علل زیاندهی سنگین این شرکت شده است. نماد معاملاتی فولاژ با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت ۴۴ درصد تعدیل مثبت، نماد ثاخت با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت و نماد کشرق جهت برگزاری مجمع عادی سالیانه صاحبان سهام نیز متوقف شدند.


    همچنین در پی استعفای احمدپور از سهامداری شرکت هپکو و پذیرش این استعفا، تصمیم‌گیری در خصوص شرکت هپکو به مالک قبلی آن یعنی شرکت واگن سازی کوثر محول شد.


    فروش بلوک‌ دولتی سهام بیمه‌های البرز پس از واگذاری در اسفندماه گذشته، قطعی نشد تا برای چندمین بار در روز ۲۸ خردادماه دوباره توسط خصوصی‌سازی در بورس عرضه شود.


    لذا طبق انتظار با افزایش عرضه ها در اکثر گروه های بزرگ، بخصوص گروه خودرویی مواجه می باشیم بطوریکه اکثرا افت حداکثری قیمت را تجربه می کنند در این میان اعلام تعدیل منفی سنگین نماد خساپا مزید بر علت می باشد.


    طی جریان معاملات این روز، در گروه منفی ساختمانی، ادامه صف خرید نماد ثامان و معاملات پرتقاضا و مثبت نمادهای ثاباد، ثنوسا و ثتران قابل توجه کمی بود.


    نماد حتوکا پس از انتشار اطلاعات با اهمیت (انعقاد قرارداد مهم) با رشد حدود ۶ درصدی به گردونه معاملات بازگشت، سایر نمادهای گروه حمل و نقل معاملاتی متعادلی را تجربه کردند که در این بین نماد حتاید با صف خرید و نماد حفارس با صف فروش مواجه بودند.


    درگروه های اکثرا متعادل شیمیایی، پالایشگاهی و روانکارها، نماد شدوص با صف خرید، نماد شکلر با صف فروش، نمادهای شپترو، شاوان و شبریز با فشار عرضه ها و معاملاتی منفی تر و نمادهای وپترو و شوینده با تقاضای بالاتر و معاملاتی مثبت تر زا هم گروهی ها کار خود را دنبال کردند ، نماد پاکشو نیز پس از انتشار شفاف سازی (تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ خرید مواد اولیه و خدمات) با رشد حدود ۴ درصدی به گردونه دادوستدها بازگشت.


    صف خرید نمادهای ما و میهن، معاملات مثبت نمادهای البرز و دانا و فشار فروش و معاملات منفی نماد ودی در گروه بیمه ای نمایان تر از دادوستدهای سایر هم گروهی ها بود.


    بر همین اساس شاخص کل بورس با ۹۱ واحد افزایش در این روز روی رقم ۹۵ هزار و ۲۷۷ واحد ایستاد. این در حالی بود که شاخص کل هم وزن نیز با بیش از ۲ واحد کاهش به عدد ۱۷ هزار و ۲۹۶ رسید.


    ارزش معاملات این روز بازار به ۷۷۸ میلیارد تومان رسید که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون سهام و اوراق مالی طی ۶۰ هزار نوبت معاملاتی بود.


    نمادهای فولاد، فخاس، مبین و فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر نماگر اعمال نمودند، درمقابل نمادهای خودرو، شبریز و خپارس با معاملات منفی مانع رشد بیشتر دماسنج تالار شدند.


    در بازار فرابورس ایران نیز آیفکس با بیش از ۲ واحد کاهش روی رقم ۱۱۰۷ واحد متوقف ماند که ناشی از معاملات منفی در نمادهای میدکو، شاوان، مارون، ذوب و شراز بوده است. ارزش معاملات در این بازار به ۲۶۳ میلیارد تومان رسید که ناشی از داد و ستد ۲۰۶ میلیون اوراق بهادار طی ۳۰ هزار نوبت معاملاتی بود. در این روز نمادهای غشان حتوکا، دسبحان، فخاس و ساروم بیشترین رشد قیمتی را به نام خود رقم زدند. نمادهای معاملاتی پتایر، ددام، وساپا، حفارس، خچرخش و خکاوه نیز با بیشترین کاهش قیمت مواجه بودند.


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *