به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد”، سیدجواد حسینی کیا ، با اشاره به تلاش خودروسازها برای افزایش قیمت خودرو، توضیح داد: در زمینه افزایش قمیت خودرو باید در دو مبحث صحبت کرد، بخشی اول که در اختیار خودروسازها نیست و موضوعی که هزینه بالاسری گفته می شود که قابل کنترل و مدیریت است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه و قطعات خودروسازی، بیان داشت: در شرایط که شاهد گرانی قطعات و مواد اولیه تولید خودرو هستیم، افزایش منطقی خودرو در این حوزه قابل قبول است و در این زمینه کاری از دست کسی بر نمی آید.
نماینده مردم سنقر در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از افزایش قیمت خودرو از اختیار خودروساز خارج است، ادامه داد: اما در زمینه هزینه های بالاسری انتظار می رود که خودروساز مدیریت صحیحی داشته باشد تا تاثیر آن را بر قیمت تمام شده خود شاهد نباشیم.
وی در این باره که خودروسازها به نسبت بهمن سال گذشته قیمت ها را افزایش داده اند، توضیح داد: خودروساز برای تعیین نرخ خودرو اسفند هر سال اقدام می کند، براساس افزایش قیمت ها در برخی قطعات شاهد افزایش ۷۰ درصدی بوده ایم که از دست خوردساز خارج است و اما باید هزینه های بالاسری را کاهش دهند.
حسینی کیا در خصوص هزینه های بالاسری تولید خودرو گفت: خودروساز باید هزینه حمل و نقل را کاهش دهد، در برخی خودروسازها شاهد ۱۱ هزار نفر کارگر اضافه هستیم که این تامین حقوق این تعداد کارگر بر قیمت تمام شده خودروها اثر مستقیم دارد.
این نماینده مجلس افزود: برخی از خودروسازها به دلیل نقدینگی کم به سمت دریافت وام می روند و گرفتن وام یعنی اینکه سود بهره بانکی در قیمت تمام شده اضافه شود تا خودروساز بتواند از عهده پرداخت سود بانکی بر بیاید.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در نهایت وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر دارد به دلیل گرانی مواد اولیه و قطعات خودروسازی قیمت خودرو ها ۶ تا ۹ درصد افزایش پیدا کند.
منبع : خبرگزاری خانه ملت
دیدگاهتان را بنویسید