به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، مصطفی کیایی کارگردان فیلم “چهارراه استانبول” در گفتگو با تینا جلالی از روزنامه اعتماد گفت:
گردش مالی گیشه فیلم «چهارراه استانبول» با اسم گذشته «پلاسکو» نسبت به دیگر فیلمهای شما در رتبه پایینتری قرار میگیرد میخواهم ارزیابی شما را نسبت به فروش فیلمتان بدانم؟
بله، موافقم اما معتقدم این میزان فروش در کلیت سینما جاری است و تنها مربوط به فیلم من نمیشود. شرایط اجتماعی بهگونهای شده که مردم دیگر به سینما رفتن و فیلم دیدن رغبتی ندارند.
اگر این گفته شما ظرف سه هفته اخیر بیان میشد محلی از اعراب نداشت.
بله، آن زمان عید بود و مردم حالشان خوب بود و کسی به قضیه برجام فکر نمیکرد و اوضاع نرخ دلار بد نبود. بعد از قضیه برجام دیگر حال مردم اصلا خوب نیست. چه توقعی میتوانیم داشته باشیم که به سینما بروند و فیلم ببینند. مردم در شوک به سر میبرند و مخاطب فیلمها ریزش زیادی داشته. بااینحال که تعداد سالنهای فیلم «چهارراه استانبول» کم است اما میزان فروش فیلم ما در بین دیگر فیلمها بالا است.
تجربه ثابت کرده تاثیر مشکلات کشور بیش از هر چیزی در فرهنگ و هنر خودش را نشان میدهد.
دقیقا، بلافاصله هر اتفاقی که در کشور میافتد بازتابش در فرهنگ و هنر کشور نمود پیدا میکند. چند روز پیش با یکی از دوستان تئاتریام که صحبت میکردم او هم از وضعیت ریزش مخاطب در تئاتر ناراحت بود.
نکته اینجاست که در حال حاضر در ماه رمضان تا قبل از افطار بلیت سینماها نیمبهاست این نیمبها بودن بلیت در گردش مالی فیلم شما تاثیر ندارد؟
معتقدم تایمهای قبل از اذان اتفاقا مخاطب بیشتری را به خود جذب میکند چون بلیت نیمبهاست. سانس های قبل از افطار مخاطبان فیلمها بهمراتب بیشتر هستند تا بعد از افطار.
با این فرض که مردم از نیمبها بودن آگاهی داشته باشند.
فکر میکنم هر کس از جلوی سینما رد شود مطلع میشود. اگرچه حمایت صداوسیما در این مسیر بیتاثیر نیست و اگر تلویزیون برای سینما این تبلیغ را انجام دهد قطعا مخاطبان سینما بیشتر میشود.
برای ساخت فیلم چهارراه استانبول چقدر سرمایه صرف کردید؟
چیزی نزدیک به دو و نیم میلیارد تومان.
با توجه به برگشت گیشهای که تابهحال از فیلمتان شاهد بودیم طبق اعلام رسمی تا روز جمعه یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون تومان فروش داشتید. به نظر میرسد ساخت چنین موضوعاتی که با پروداکشن عظیم همراه است و از حادثه و رخداد تلخسخن میگوید کمتر به مذاق مخاطب خوش میآید؟
موافق نیستم چون همین الان فیلم من از فیلم کمدی بیشتر می فروشد. چون فیلم چهارراه استانبول قصه دارد و مردم قصه را دوست دارند. مطمئن باشید اگر حال مردم خوب بود و این فیلم در عید اکران می شد مردم به مراتب استقبال بیشتری از فیلم میکردند. مشکل عدم چرخش مالی مربوط به همه فیلمهای روی پرده است. فیلم تگزاس هم فروش خوبی ندارد.
به نظرم فیلمهای «خط ویژه»، یا «ضدگلوله» و «بارکد» از قوام و ساختار محکمتری برخوردارس بودند.
مخالفم چون معتقدم «چهارراه استانبول» هیجان زیادی دارد و همچنان که بارها گفتم معتقدم «چهارراه استانبول» کاملترین فیلم من است.
سال گذشته به مبحث تهیهکنندگی هم در سینما ورود پیدا کردید و فیلم «در وجه حامل» به کارگردانی بهمن کامیار به تهیهکنندگی شما تا چند هفته دیگر و از عید فطر در سینماها نمایش داده میشود. فعالیت در این بخش برایتان چگونه بوده؟ ممکن است که تصمیم بگیرید فیلمنامهای را نسازید و در بخش تهیهکنندگی فعالیتتان را ادامه دهید؟
از آنجایی که هیچوقت سفارشگیرنده نیستم در نتیجه موضوعاتی را که دوست داشته باشم، میسازم. موضوعی که ذهن مرا به خود درگیر کند. هر وقت هم موضوعی به ذهنم برسد تلاش میکنم آن را مقابل دوربین ببرم. بالاترین پیشنهاد را در طول سال دارم ولی فیلمنامه کسی را بهعنوان کارگردان کار نمیکنم اما در بحث تهیهکنندگی دوست دارم از کارگردانان و فیلمسازان جوان حمایت و کمکشان کنم.
با توجه به اینکه کمتر از یک ماه دیگر مهمترین رویداد ورزشی جهان را شاهد هستیم «مسابقات فوتبال جام جهانی» و نمایش فیلم شما با این مسابقه تداخل پیدا میکند و از طرفی قرار است مسابقات فوتبال در سینماها نمایش داده شود شما نسبت به این مساله اعتراض داشتید.
بله، چون معتقدم هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
از چه نظر؟
من تمام دنیا را گشتهام و دیدهام که اگر مردم قرار است به شادی دستهجمعی برسند این مساله در پارکها یا خیابانها خودش را نشان میدهد نه در سینماها. بهترین راه برای تماشای فوتبال این است که تلویزیونهایی در پارکها نصب شود و مردم آنجا در کنار هم جمع شوند، دست بزنند و شادی کنند. معتقدم سینما جای نمایش فیلم است.
اما عدهای میگویند حضور مردم در سالنهای سینما برای تماشای فوتبال به فروش فیلمها میتواند کمک کند.
قول میدهم هیچ کمکی در جذب مخاطب نمیکند.
شما چند بار در طول صحبتتان به این اشاره کردید که حال مردم بعد از تصمیمات برجام خوب نیست. آقای کیایی سال گذشته همین زمان بود که شما سینماگران برای شرکت مردم در انتخابات تلاش میکردید. در حال حاضر به عملکرد دولت خاصه آقای روحانی چه تحلیلی دارید؟ اگر زمان به عقب برگردد دوباره به آقای روحانی رای میدهید؟
مطالبات و خواسته من از آقای روحانی پابرجاست ولی پشت آقای روحانی را خالی نمیکنم. سال گذشته در میان گزینههای انتخاباتی آقای روحانی بهترین بودند. من تحلیلهای سیاسی خودم را از وضعیت موجود دارم. انصاف نیست تمام مشکلات این روزهای جامعه را به گردن آقای روحانی بیندازیم. مسبب همه مسائل جامعه را شخص رییسجمهور نمیدانم. ولی به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که هر وقت مملکت ما دست اصلاحطلبان بوده اوضاع مملکت بدتر شده چرا که کارشکنیها نسبت به آنها زیاد است و اصلاحطلبان آسیبپذیر هستند؛ اما پشت آقای روحانی هستم.
منبع: عصر ایران
دیدگاهتان را بنویسید