به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از سی. ان. ان، دونالد ترامپ روز جمعه ۱۳ اکتبر ۲۰۱۷ در سخنرانی خود علیه ایران تهدید کرد در صورتی که کنگره توافق هستهای با ایران را تغییر ندهد و آن را تقویت نکند از این توافق هستهای خارج خواهد شد. ترامپ با این کار آینده برجام را همچنان در ابهام قرار داد و این در حالی است که همزمان از سیاستهای سختگیرانهتر و فراگیر خود علیه ایران رونمایی کرد.
ترامپ در سخنرانی خود گفت: «همان طور که بارها گفتهام توافق هستهای با ایران یکی از بدترین توافقاتی بود که ایلات متحده انجام داد».
ترامپ همچنین در این سخنرانی گفت که با وجود اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، متحدان اروپایی و حتی کسانی از داخل خود ایالات متحده پایبندی ایران به برجام را تأیید کردهاند اما ایران بارها توافق را نقض کرده است.
او ادامه داد که ایران انتظارات ما را برآورده نکرده است و بازرسان بینالمللی را از اینکه از تمامی قدرت خود استفاده کنند مرعوب کرده است. او همچنین در این سخنرانی باراک اوباما را متهم کرده است که دقیقا در زمانی تحریمهای ایران را لغو کرد که حکومت ایران در حال فروپاشی بود.
او در سخنرانی خود عنوان کرد: «ما دیگر به ایران گواهی معتبری برای انجام فعالیتها نخواهیم داد. ما دیگر به مسیری ادامه نمیدهیم که انتهای آن خشونت، ترور و تهدید واقعی از جانب برنامه اتمی ایران است. او سپس ادامه داد: «من دولت خودم را با کنگره و سایر متحدانمان هماهنگ میکنم که تغییراتی جدی در توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی ایجاد کنند به طوری که ایران هرگز نتواند با سلاح هستهای جهان را تهدید کند».
او اعلام کرد که این تغییرات اولا باید مسئله زمانبندی توافق هستهای ایران را در نظر بگیرد چرا که زمانبندی محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران به زودی به اتمام میرسد. دوما بندهایی از برجام که در مورد آنها منازعه وجود دارد را نیز تغییر دهد و نیز عنوان کرد که این توافق از ضمانت اجرایی قدرتمندی برخوردار نیست و در مورد برنامههای موشکی جمهوری اسلامی ایران ساکت است».
او همچنین اعلام کرد که اگر این تغییرات در برجام ایجاد نشود ایالات متحده از برجام خارج میشود.
رئیس جمهور ایالات متحده سخنرانی خود را چنین ادامه داد: «اگر با کنگره و متحدانمان هیچ راهحلی برای ایجاد تغییرات در برجام وجود نداشته باشد، در این صورت توافق هستهای با ایران تمام میشود.».
او همچنین گفت: «تاریخ به ما نشان داده است که هرچه بیشتر تهدیدها را دست کم بگیریم، این تهدیدها خطرناکتر میشوند».
او همچنین عنوان کرد که چطور میتواند به دولتی اعتماد کند که دو شعار بنیادی آن «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل » است.
اکنون کنگره آمریکا ۶۰ روز فرصت دارد که توافق هستهای ایران را بررسی کند که آیا باید تحریمهایی را علیه ایران به تصویب برساند یا نه. با تصویب تحریمهای اقتصادی توسط کنگره عملا توافق هستهای با ایران موضوعیت خود را از دست میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید