به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بیزنس اینسایدر در گزارشی به بررسی مهمترین خریداران نفت ایالات متحده پرداخته است. در سال ۲۰۱۷ میانگین فروش نفت روزانه ایالات متحده ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام است و این در حالی است که هنوز هم ایالات متحده سالیانه ۸ میلیون بشکه نفت وارد میکند. دلایل صادرات نفت ایالات متحده آن هم در حالی که هنوز واردکننده نفت است، این است که کیفیت نفت صادراتی ایالات متحده بسیار بیشتر از نفتی است که وارد میکند. به همین دلیل فروش نفت ایالات متحده در اینجا منطقی به نظر میرسد.
از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۵ ، صادرات نفت خام ایالات متحده به کشورهای جان غیر از کانادا محدود شده است و تا سالهای منتهی به تولید نفت شیل، آمریکا کمتر از ۳۰ هزار بشکه در روز به کانادا صادر میکرد.
در سال ۲۰۱۳ صادرات نفت به کانادا از مرز ۱۳۴ هزار بشکه در روز گذشت و تا سال ۲۰۱۵ این رقم به ۴۲۷ هزار بشکه در روز رسیده است.
کاناداد مهمترین مقصد ایالات متحده برای صادرات نفت است اما صادرات نفت به نزدیک به ۳۰ کشور طبق قانون محدود شده است. در سال ۲۰۱۶ کل نفت صادراتی ایالات متحده حدود ۵۹۱ هزار بشکه در روز است و در سال ۲۰۱۷ صادرات ماهیانه ایالات متحده حدود میانگین ۹۰ هزار بشکه در روز بوده است و گاهی اوقات نیز از مرز یک میلیون بشکه در روز تجاوز کرده است. در سال ۲۰۱۶ مهمترین مقصدهای نفت صادراتی ایالات متحده کشورهای زیر بودند:
- کانادا حدود ۳۵۹ هزار بشکه با ۶۰ درصد
- هلند با ۴۳ هزار بشکه و ۷ درصد
- کوراکاو ۳۰ هزار بشکه و حدود ۵ درصد
- چین ۲۲ هزار بشکه و حدود ۳ درصد
- ایتالیا ۲۰ هزار بشکه و نزدیک به ۳ و نیم درصد
- انگلستان ۱۵ هزار بشکه و ۲و نیم درصد
- سویس ۱۴ هزار بشکه و ۲.۴ درصد
- کره جنوبی با ۱۱ هزار بشکه و حدود ۲ درصد
- سنگاپور ۱۱ هزار بشکه و ۲ درصد
- کلمبیا ۱۰ هزار بشکه و ۱.۷ درصد
اما در سال ۲۰۱۷ سهم واردات نفت کانادا از ۶۱ درصد به ۳۴ درصد کاهش پیدا کرد و این در حالی است که سهم نفت چین که حدود ۳ درصد بود به ۲۰ درصد در ماه جولای امسال افزایش پیدا کرد.
اما قانون ممنوعیت صادرات نفت ایالات متحده شامل مشتقات نفت مانند گازوئیل نمیشود. در یک دهه گذشته ایالات متحده حدود یک میلیون بشکه در روز مشتقات نفتی به کشورهای جهان صادر میکرد. از زمانی که نفت شیل در ایالات متحده به تولید بیش از حد رسید صادرات مشتقات نفتی از یک میلیون بشکه در روز یعنی تا قبل از نفت شیل به چهار میلیون در روز در سال ۲۰۱۶ رسید. کشورهای زیر مهمترین مقصدهای مشتقات نفتی ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ بودند:
- مکزیک با ۸۸۰ هزار بشکه و با ۱۸ درصد
- کانادا با ۵۷۶ هزار بشکه با ۱۲ درصد
- برزیل با ۲۶۰ هزار بشکه با ۵.۶ درصد
- ژاپن با ۲۴۲ هزار بشکه و ۵.۲ درصد
- هلند با ۲۲۲ هزار بشکه و ۴.۸ درصد
- چین با ۱۸۱ هزار بشکه و ۳.۹ درصد
- شیلی با ۱۵۵ هزار بشکه و ۳.۳ درصد
- هندوستان با ۱۴۰ هزار بشکه و ۳ درصد
- کلمبیا با ۱۳۹ هزار بشکه و ۳ درصد
- سنگاپور با ۱۳۶ هزار بشکه و ۲.۹ درصد
در این گزارش در حالی که کشور مکزیک در لیست صادرات نفت ایالات متحده قرار نداشت اما در وارد کردن مشتقات نفتی در صدر جدول قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید