به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از سی. ان. ان، سرمایهگذارانی از قبیل وارن بافت بر این عقیده هستند افزایش ۱۴۰۰ درصدی ارزهای دیجیتال از جمله بیتکوین در ابتدای سال تاکنون یک حباب عظیم را شکل داده است.
شارون زولر اقتصاددان بر این عقیده است که تاریخ حبابها نشان میدهد بیتکوین هیچوقت سرنوشت خوبی نخواهد داشت و در آینده احتمالا با یک انفجار مواجه خواهد شد، چرا که تمامی حبابها چنین سرنوشتی داشتهاند.
سرمایهگذاران در زمان حباب خریداری میکنند با این امید که بتوانند آن را در قیمتی بالاتر به فروش برسانند اما این امر به هیچ عنوان ادامهدار نیست و ایجاد هرج و مرج در فروش باعث ایجاد یک مهره دومینو در فروپاشی قیمت خواهد شد.
استیفن اینس تحلیلگر بازار ارز آسیا در اواندای لندن بر این عقیده است که حباب شکل گرفته در بیتکوین نیز به مانند تمامی حبابهای قبل دچار چنین سرنوشتی خواهد شد.
حدود ۵ سال قبل از بحران ۱۹۲۹ بازارهای سهام نیز افزایش ناگهانی زیادی را تجربه کردند به گونهای که شاخص میانگین صنعتی داوجونز حدود ۵۰۰ درصد افزایش یافت. اما در انتهای دهه ۱۹۲۰ منجر به فروپاشی بازارها شد و یکی بزرگترین رکودهای تارخی را رقم زد.
اما با توجه به تجربه تاریخ حبابها و فروپاشی آنها، بعضی نیز از جمله شین اولیور، تحلیلگر ارشد استرالیایی بر این عقیده هستند که افزایش ناگهانی قیمت بیتکوین کاملاً شبیه حبابهای قبلی که وجود داشتهاند نیست.
برندگان نوبل اقتصاد که تاکنون اظهارنظر کردهاند از جمله رابرت شیلر و جوزف استیگلیتز بر این عقیده هستند که بیتکوین باید توسط دولتها غیرقانونی اعلام شود چرا که در نهایت این حباب شکلگرفته فروخواهد پاشید.
دیدگاهتان را بنویسید