×

ظاهر و باطن سهم ۲۰۰۰ میلیارد تومانی مخابراتی و پارادوکس دو نگاه متفاوت

  • کد نوشته: 7850
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است: بازار سرمایه زمانیکه که به چیزی اعتماد نداشته باشد بدبین می شود زیرا در سال های اخیر تجربه های تلخی در مورد رشد شرکت ها تجربه کرده که هنوز پرونده این شرکت در مراجع قضایی است .

    ظاهر و باطن سهم ۲۰۰۰ میلیارد تومانی مخابراتی و پارادوکس دو نگاه متفاوت
  • امین امیری، کارشناس بازار سرمایه در مورد ابهام شفاف سازی شرکت “های وب” به خبرنگار “با اقتصاد” گفت: صنعتی که شرکت “های وب” در آن فعالیت می‌کند مبهم بوده و تقریبا بازار سرمایه اخیرا با این صنعت آشنا شده است. صنعتی که خدمات های وب در آن ارائه می‌شود و جریان‌های درآمدی از آن طریق بدست می‌آید کمتر توسط کارشناسان بازار سهام شناخته شده است.بطور مثال درآمد اینترنت ثابت آن شناخته شده است و نمونه مشابه آن نیز وجود دارد و قابل مقایسه است ولی بازار سرمایه اطلاع دقیقی از  پروانه Trunk، MVNO، درآمدهای دیتا سنتر و USO شرکت ندارد.


    وی یادآور شد:البته خود این صنعت نیز دارای ابهاماتی است. جریان‌های درآمدی USO در آینده کاهش می یابد و امیدی به رشد چندانی در این حوزه وجود ندارد از اینرو  های وب از این محل دچار کاهش درآمد می شود. هرچند شرکت اعتقاد دارد USO مجدد رشدی خواهد بود ولی بازار به آن اعتقادی ندارد. 


    امیری در ادامه گفت:همچنین تعداد مشترکین های وب پایین بوده و منبع درآمد اصلی‌ که USO بوده رو به کاهش می باشد و بخاطر این موضوع به فکر ادغام با شرکت دیگر افتاده است.


    این کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر می رسد از دلایل ورود شرکت “های وب” به بورس جذب نقدینگی جهت ادغام بوده است. قرارداد این شرکت با پارس آنلاین نیز دارای ابهاماتی است. شرکت های وب یک تفاهم نامه با پارس آنلاین بسته است و  زمانی که ثمن معامله پرداخت نشده و تنها یک تفاهم نامه است نمی‌توان به آن استناد کرد. تفاهم نامه بین دو شرکت با هدف اصلی ادغام مشترکین دو شرکت در حالی در دستور کار قرار گرفته که پارس آنلاین با حدود ۵۰۰ هزار مشترک در صورت ادغام  با مشترکین های وب به حدود یک میلیون مشترک خواهد رسید و به این ترتیب کاهش درآمدی که از سوی  USO  پیش می آید جبران خواهدشد.


    از مزایای دیگر این قرارداد نیز استفاده از معافیت مالیاتی پارس آنلاین به دلیل حضور در پارک ملی فناوری پردیس است.


    امیری گفت: تفاهم نامه پارس آنلاین امضا شد و سازمان بورس نماد این شرکت را در بازار سرمایه متوقف کرد که کار درستی بود. شرکت “های وب” نیز سود پارس انلاین را با شرکت تجمیع و برای سازمان بورس ارسال کرده است. سازمان بورس معتقد است زمانی که ثمن معامله پرداخت نشده نمی توان سود سهام را اعلام کرد که بسیار منطقی و درست بود.


    وی ادامه داد: سپس شفاف‌سازی دیگر از سوی های وب صورت گرفت که سهامدار عمده یعنی ایمان میری ثمن معامله را از چه طریق پرداخت خواهد کرد. سهامدار عمده این شرکت عنوان کرده که بخشی از سهام خود را به صورت بلوک عرضه می کند و بلوک سهام که عرضه شد درآمد آن را به شرکت های وب خواهد داد و های وب با آن پول وجه ناشی از توافق صورت گرفته با  پارس آنلاین را پرداخت خواهد کرد.


    به گفته امیری ، اولین ابهام در این زمینه این است که سهامدار عمده چرا باید از سهم شخصی خود به نفع شرکت چشم پوشی کند. استدلال سهامدار عمده این است که در شرکتی که دو هزار میلیارد تومان می ارزد هم اکنون ۸۰ درصد آنرا در اختیار دارد و  اگر بخشی از سهام خود را بفروشد همچنان ۶۰ درصد یک شرکت ۴ هزار میلیارد تومانی خواهم داشت. اعتقاد این است که اگر این اتفاق بیافتد درصد وی از مشارکت کمتر می‌شود  ولی شرکت دوبرابر خواهد شد. بازار سرمایه به این امر اعتقاد ندارد زیرا از طرفی به رشد جریان های درامدی سال آتی خوشبین نیست و نیز ایجاد بدهی ۸۸۰میلیاردی بابت خرید پارس آنلاین را کم هزینه نمی داند و معتقد است بخشی از درامد آتی بابت هزینه مالی از بین می رود و ممکن است قیمت های فعلی را توجیه نکند.


    وی با بیان اینکه تاکنون مورد مشابه ادغام در کشور برای بازار سرمایه وجود نداشته است، افزود: بازار سرمایه زمانیکه که به چیزی اعتماد نداشته باشد بدبین می شود زیرا بازارسرمایه در سال های اخیر تجربه های تلخی در مورد رشد شرکت ها به وسیله قرارداد هایی نظیر مواردی همچون “آکنتور “را تجربه کرده که هنوز پرونده این شرکت در مراجع قضایی است .


    امیری گفت: بازار سرمایه نسبت به درآمدهای این حوزه خوشبین نیست به دلیل این که مخابرات سرمایه‌گذاری عظیمی در حوزه فیبر نوری انجام داده و حتی اگر های وب با پارس انلاین با هم ادغام شوند و ارزش افزوده ایجاد شود اما در این پروسه ادغام توان رقابتی کمتری در برابر مخابرات دارند.


    وی در ادامه به عرضه بلوک هفته آینده های وب از سوی سهامدار عمده اشاره کرد و گفت: به گفته سهامدار عمده میزان ۸۸۲ میلیارد تومان ثمن معامله با شرکت پارس آنلاین تعیین شده است که اگر هزینه بلوک بیشتر از ۳۰۰ میلیارد نشود ، هنوز بطور دقیق مشخص نیست مابقی منابع تامین مالی و پرداخت به شرکت پارس آنلاین چگونه خواهد بود به عبارتی بهتر چه میزان از محل عرضه بلوک و چه میزان از محل اوراق تبعی که هزینه مالی برای شرکت دارد تامین خواهد شد.


    به باور این تحلیلگر اگر این قرارداد اتفاق بیافتد پارس انلاین در پارک فناوری پردیس از معافیت ۲۵ درصد مالیاتی برخوردار می شود و شرکت های وب می‌تواند کلیه مشترکین را به محل پارک ملی فناوری انتقال دهد تا یک مزیت مالیاتی نسبت به همه درآمدهای آن اضافه شود.


    زمانیکه های وب یک میلیون مشترک داشته باشد بهای تمام شده تعداد ترافیک خریداری شده که بتواند به مشترک عرضه کند کمتر خواهد شد که از مزیت های ادغام  خواهد بود هر چندکه همه این موارد کیفی بوده و کمیت دقیقی برای بررسی وجود ندارد.


    وی ادامه داد:این صنعت پیچیده تر از آن است که بتوان تعداد مشترکین را در نرخ نظیر مدل سازی سود در سایر صنایع ضرب کرد و اطلاعات به صورت واضح در اختیار بازار سرمایه نیست. هزینه دقیق اوراق تبعی یا بهره استقراض بانکی نیز دارای ابهام است.


    کارشناس بازار سرمایه گفت: سهامداران دو دسته هستند عده‌ای خوشبین هستند و به سهامدار عمده این شرکت اعتماد دارند که قیمت عرضه بلوکی وی منطقی خواهد بود زیرا بیشتر ثمن معامله از طریق فروش بلوک تامین می شود،معافیت مالیاتی و کاهش بهای تمام شده دارد و بنابراین سهام این شرکت را خریداری می کنند.


    گروه دوم اعتقاد به ابهام در شرکت داشته و سهام را خریداری نمی‌کنند مادامی که سازمان بورس تهران ۵۱ درصد سهام سهامدار عمده را  فریز کرده سختگیری لازم در این نماد را داشته  است زیرا هر اتفاقی بیافتد تا دو سال آینده سهامدار عمده شرکت باقی خواهد ماندو امکان واگذاری تمام سهام سهامدار عمده به سایرین وجود ندارد.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *