×

بیشترین ترکیب دارایی صندوق های با درآمد ثابت با سپرده بانکی

  • کد نوشته: 8767
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • حد نصاب سپرده بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت به ۵۰ درصد کاهش یافته است. ابلاغیه که حدود دوماه از آن می‌گذرد ولی بازهم شاهد عدم رعایت صندوق‌های سرمایه گذاری اوراق بهادار با درآمد ثابت هستیم.

    بیشترین ترکیب دارایی صندوق های با درآمد ثابت  با سپرده بانکی
  •  


    به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد”، بعد از ابلاغیه بانک مرکزی مبنی بر کاهش سود بهره بانکی که در شهریور ماه ابلاغ شد. صندوق های سرمایه­ گذاری با درآمد ثابت روند جدیدی را در بازار سرمایه شروع کرده اند.


    سازمان بورس اوراق بهادار تهران نیز در جهت همکاری با بانک مرکزی برای کاهش سود نیز اوایل مهرماه ابلاغیه منتشر کرد. بر اساس این ابلاغیه صندوق های سرمایه گذاری دیگر نمی توانند در اوراق خارج از بورس ها سرمایه گذاری کنند.


    در پایان شهریور ماه حدود ۷۴ درصد صندوق های درآمد ثابت را سپرده ها تشکیل می دادند که با اجرایی شدن مصوبه اخیر بخش قابل توجهی از این سپرده ها باید تبدیل شود .


    با توجه به اینکه ارزش کل دارایی های صندوق های با درآمد ثابت حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است باید انتظار داشت در صورت اجرایی شدن مصوبه فوق حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از سپرده خارج شده و به سهام یا اوراق با درامد ثابت تبدیل شود .


    بررسی “با اقتصاد” نشان می­دهد که از اواخر شهریور سال جاری صندوق های با درآمد ثابت روند صعوی تاکنون داشته اند.


    صندوق با درآمد ثابت کیان با نماد کیان در بازده فصلی با ۶.۰۲ درصد بازدهی بالاترین بازدهی را داشته است و سپس بعد از آن صندوق اعتماد آفرین پارسیان با بازدهی ۵.۱۶ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. صندوق آرمان آتی کوثر، گنجینه آینده روشن و پارند پایدار سپهر به ترتیب رتبه­های بعدی را به خود اختصاص داده اند.


    نمودار صندوق


    بر اساس این گزارش صندوق سرمایه گذاری بادرآمد ثابت کیان میزان ۸۰ درصد و صندوق اعتماد آفرین پارسیان نیز ۷۸ درصد از دارایی خود را در بانک سپرده کرده اند.  


    صندوق قابل معامله آرمان آتی کوثر نیز میزان ۹۴ درصد در بانک و حدود ۴ درصد اوراق مشارکت را در ترکیب دارایی های خود دارد. ترکیب دارایی صندوق سرمایه گذاری پارند پایدار سپهر نیز حدود ۶۰ درصد سپرده بانکی و ۴۱ درصد اوراق مشارکت وجود دارد.


    پیش از این دبیر شورایعالی بورس در مورد اینکه  اگر صندوق های سرمایه گذاری نصاب های بخشنامه نرخ سودی بانک مرکزی را رعایت نکنند گفت:  با افزایش سقف و تمدید مجوز آنها موافقت نمی شود. همچنین علی سعیدی معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار  درمورد رعایت نکردن سقف سپرده بانکی صندوق‌ها اگر بیش از ۵۰ درصد اتفاق بیافتد گفت:مدیر صندوق فقط تا میزان ۵۰ درصد می تواند کارمزد بگیرد، این مهم ترین نکته‌ای است که در دستور کار قرار گرفته است.


    بررسی ها نشان  میدهد که صندوق های سرمایه گذاری در ترکیب دارایی هایشان میزان سپرده بانکی خود را کاهش نداده و جایگاهی نیز در دارایی هایشان برای اوراق بهادار بورسی و فرابورسی وجود ندارد.


    به نظر می رسد صندوق های سرمایه گذاری بخشنامه سازمان را جدی نگرفته و تمام تلاش خود را انجام می دهند تا آخرین لحظه اجرایی شدن بخشنامه سپرده بانکی را افزایش تا بتوانند بازدهی خود را بالا نگه داشته باشند.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *