×

بازدهی فرابورس در۹ ماهه امسال به ۲۳ درصد رسید

  • کد نوشته: 8871
  • ۰۱ دی ۱۳۹۶
  • ۰
  • رکوردشکنی‌های پی در پی شاخص کل فرابورس و عملکرد سبز تمامی بازارهای آن در نهمین ماه سال جاری منجر به بازدهی بیش از ۲۳ درصدی شاخص کل از ابتدای سال و افزایش ۴.۸ درصدی ارزش بازارهای فرابورس طی ماه شد.

    بازدهی فرابورس در۹ ماهه امسال به ۲۳ درصد رسید
  • به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” ، نگاهی به حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات فرابورس درآخرین ماه پاییزحاکی ازعملکرد سبز تمامی این نماگرهاست؛ به گونه‌ای که در پی دادوستد ۷ هزار و ۷۳۹ میلیون ورقه بهادار به ارزش معاملاتی ۵۸ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال در بازارهای نه‌گانه فرابورس، حجم و ارزش مبادلات نسبت به روند مشابه سال گذشته به ترتیب رشد ۳۰ و ۶۲ درصدی را به همراه داشت. ضمن آنکه تعداد دفعات مبادلات صورت‌گرفته طی ماه جاری نیز نسبت به آذرماه ۹۵ بیش از دو برابرشد.


    *عرضه دو اخزای جدید در فرابورس طی یک ماه


    آذرماه یکی از پررویدادترین ماه‌های سال جاری در فرابورس بود به طوری که درنخستین هفته کاری این ماه شاهد عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا۶۱» با قیمت کشف شده ۸۶۴ هزار ریال بودیم. در نوزدهم آذرماه نیز تازه‌وارد بازار ابزارهای نوین مالی یعنی اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا۶۰۲» با تاریخ سررسید ۱۲ شهریورماه ۹۷ عرضه اولیه شد.


    همچنین در حالی که قطعیت معامله اختراع «بدن خشک کن سقفی» به ارزش ۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال در هفته نخست این ماه رخ داد که در روزهای پایانی آذر شاهد پذیره‌نویسی اوراق مرابحه سلامت در نماد «سلامت۶» بودیم. 


    در اواخر ماه جاری از پروژه نخستین صندوق زمین و ساختمان فرابورس به نام «نسیم» با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل بانک مسکن نیز رونمایی شد.


    *رشد حجم بازارهای سهام و غیرسهام در فرابورس


    نگاهی به جداول تعداد و حجم معاملات بازارهای نه‌گانه فرابورس در آذرماه نشانگر سبزپوشی تمامی این بازارهاست. ارزش مبادلاتی در اکثر بازارها نیز با رشد همراه شده است به جز بازارهای اول و پایه که با افت ناچیز ۲ و ۱۴ درصدی ارزش مبادلات مواجه شدند.


    بدین ترتیب در بازارهای اول و دوم نزدیک به ۵ هزار سهم به ارزش بالغ بر ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در ۳۸۰ هزار نوبت دادوستدی، مبادله شد. بخشی از مبادلات بازار سهام نیز مربوط به تابلوهای معاملاتی بازار پایه بود که به نقل‌ و انتقال ۲۴۰۰ میلیون سهم به ارزش ۳ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال در این بازار انجامید.


    معامله‌گران در بازار ابزارهای نوین مالی نیز ۳۰۹ میلیون ورقه را دست به دست کردند که ارزشی حدود ۴۴ هزار میلیارد ریال را به ثبت رساند که ۹۰ درصد از این ارزش مبادلاتی به بازار بدهی اختصاص یافت. بدین ترتیب مبادلات اوراق بدهی به جابه‌جایی ۴۲ میلیون ورقه به ارزش نزدیک به ۳۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال منتهی شد.


    صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن نیز جایگاه‌های دوم و سوم را به لحاظ بیشترین میزان حجم و ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند و با خریدوفروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار ورقه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به ارزش بیش از یک هزار میلیارد ریال، حجم و ارزش معاملات این اوراق در مقایسه با آذرماه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد داشت.


    از سوی دیگر معاملات خرد بازار سهام و غیر سهام به تفکیک گروه‌های صنعت در فرابورس ارزش ۱۰ هزار و ۸۱۹ میلیارد ریالی را به ثبت رساند که گروه‌های فلزات اساسی و محصولات شیمیایی با در اختیار گرفتن ۲۶ و ۱۳ درصد از ارزش کل، رتبه‌های اول و دوم را کسب کردند.


    *پایان فصلی دیگر در فرابورس با فتح کانالی دیگر 


    در روز پایانی معاملات فصل پاییز با ادامه سبزپوشی و رکوردشکنی‌های شاخص کل فرابورس ایران و عبور از کانال ۱۰۸۰ واحدی، این نماگر با قرارگیری در ارتفاع ۱۰۸۱ واحدی به استقبال فصل جدیدی از معاملات سال جاری رفت.


    در نهایت به طور میانگین روزانه ۴۰۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳ هزار و ۸۸ میلیارد ریال در ۱۹ روز معاملاتی آذرماه میان معامله‌گران بازارهای مختلف فرابورس ایران دست به دست شد.


     


     


    منبع:ایرنا


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *