به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، به نقل از سی. ان. ان، سال ۲۰۱۷ سال خوب بازارهای سهام در جهان بود. بازارهای سهام در ایالات متحده بیشترین رشد خود را در یک دهه اخیر سپری کردند. اما رشد بازارهای سهام تنها منحصر به ایالات متحده نبود.
طبق شاخص داوجونز، ارزش شرکتهای عمومی در بازارهای جهانی سهام در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۲ تریلیون دلار رشد کرده است.
بزرگترین برندگان بازار سهام در جهان شامل کشورهای زیر میباشند:
- ایالات متحده: رشد بازارهای سهام در ایالات متحده در صدر تمامی بازارهای جهان بود به طوری که بعد از روی کار آمدن ترامپ بازارهای سهام در این کشور در حال رکوردزنی بودهاند. بسیاری امیدوارند که ترامپ قوانین و مقررات دست و پاگیر را کنار بزند. شاخص میانگین صنعتی داوجونز در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۵ درصد رشد کرد، اس اند پی ۵۰۰ حدود ۱۹ درصد و شاخص فناوری نزدک ۲۸ درصد رشد داشته است.
- آرژانتین: شاخص سهام مِروال آرژانتین در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۷ درصد رشد کرد و در هفته پایانی سال ۲۰۱۷ رکوردشکنی کرد. انتخاب امانوئل ماکری در سال ۲۰۱۵ نقطه عطفی برای اقتصاد آرژانتین بود و شاخص سهام مِروال در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۵ درصد رشد کرد. اکنون مسئله اصلی در آرژانتین نرخ تورم است که بالای ۲۰ درصد است.
- نیجریه: شاخص سهام نیجریه هنوز نتوانسته رکورد خود در سال ۲۰۰۸ را بزند اما توانست در سال ۲۰۱۷ حدود ۴۵ درصد رشد داشته باشد. این شاخص در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به دلایلی از قبیل قیمت پایین نفت، حملات شبهنظامیان، دردسرهای ارزی، انتخابات و بیماری ابولا وضعیت بسیار بدی داشت و سرمایهگذاران را با مشکل مواجه ساخت. اما با افزایش قیمت نفت و سیاست بانک مرکزی در کنترل ارز بسیاری امیدوارند که رشد بازارهای سهام در سال ۲۰۱۸ این کشور نیز ادامه داشته باشد.
- ترکیه: کودتای نافرجام در سال ۲۰۱۶ و تعدادی حملات تروریستی باعث دلسردی اقتصاد ترکیه شد اما با اجرای سیاستهای کاهش مالیات و برنامه ضمانت وامها و وامدهی بانک مرکزی به بنگاههای کوچک باعث افزایش تولید ناخالص داخلی در سومین فصل سال به میزان ۱۱ درصد شد.
- هنگ کنگ: در هنگ کنگ شاخص هانگ سنگ در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۶ درصد رشد داشت. یکی از دلایل رشد بازار سهام در هنگ کنگ شرکت «تنسنت» است که در سال گذشته ارزش این شرکت دو برابر شد و توانست فیسبوک را پشت سر بگذارد. همچنین «ویچت» در آستانه تبدیل شدن به یک میلیارد یوزر است و همین امر در رشد سهام بسیار اهمیت داشته است.
بازنده بزرگ: قطر
در حالی که در اکثر بازارهای جهان سهام رشد داشتند اما در کشور قطر شاهد کاهش ۱۸ درصدی بازار سهام در نتیجه منازعه سیاسی با کشورهای همسایه این کشور یعنی عربستان سعودی، بحرین و امارات بودیم.
بعضی کارشناسان بر این عقیدهاند اگر چه این بحران دیپلماتیک و سیاسی آسیبهایی را بر اقتصاد قطر وارد کرد اما به نظر میرسد که تأثیرات عمیقی نخواهد گذاشت.
دیدگاهتان را بنویسید