به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از باشگاه کشاورزی فراسرزمینی طی سفر وزیر کشاورزی برزیل به تهران در سال ۲۰۱۴ توافقاتی بین وزارت خانه های کشاورزی دو کشور برای همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی صورت گرفت ولی پیگیری جدی در این خصوص صورت نگرفته است.
بر همین اساس در سفر هیات کشاورزی کشورمان به برزیل نیز مذاکراتی برای ابتیاع زمین برای کشت پایلوت صورت گرفت. پیگیری ها در این خصوص در جریان است. و بخش خصوصی در یک مورد توانسته ۶۰ هزار هکتار زمین در ایالت سان پائولو برزیل خریداری نماید.
سید علی سقائیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در برازیلیا گفت ، برزیل یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی در دنیا می باشد و از دانش روز برای تولید محصولات کشاورزی بهره می برد. حضور شرکت های ایرانی در قالب کشت فراسرزمینی می تواند به آشنایی آن ها با فناوری های به روز در تولید محصولات کشاورزی کمک نماید.
وی خاطر نشان ساختند که دولت برزیل توجه خاصی برای کاهش هزینه های حمل و نقل تولیدات کشاورزی از بخش های تولید به بنادر صادراتی داشته است و محصولات تولیدی با هزینه و زمان محدود به بنادر انتقال داده می شوند. در بنادر نیز امکان صادرات محصول به بیشتر نقاط دنیا و همچنین ایران وجود دارد.
با اینکه حدود یکصد میلیون هکتار زمین بکر در برزیل تحت کشت قرار دارد، با این وجود میلیون ها هکتار زمین دست نخورده برای کشت وجود دارد.
سفیر جمهوی اسلامی ایران در برزیل قانون محدودیت تملک زمین برای شرکت های خارجی را از جمله چالش های اصلی برای حضور شرکت های ایرانی در زمینه کشت فراسرزمینی در برزیل می دانند .
از نظر ایشان این محدودیت در زمان حاکمیت دولت چپ گرای حزب کارگر وضع شده ولی دولت فعلی در پی برداشتن این قانون می باشد. بر اساس قانون فعلی شرکت خارجی برای کشت فراسرزمینی حتما یک شرکت از داخل برزیل را به عنوان شریک اختیار کند.
از دیگر موانع توسعه همکاری کشاورزی فراسرزمینی ، استفاده از کارگران خارجی در مزارع کشت فراسرزمینی محدود است و در خصوص استفاده از کارگر داخلی نیز نظارت سفت و سختی برای پرداخت حق و حقوق کارگر وجود دارد.
عدم آشنایی شرکت ها و تجار ایرانی با زبان پرتغالی و عدم تسلط کافی در بحث های حقوقی و قضایی یک چالش جدی است که شرکت های ایرانی را فارغ از بخشی که در آن فعالیت می کند با مشکل مواجه ساخته است.
در پایان پیشنهاد جناب سفیر را در رابطه با برنامه های پیش رو برای انجمن در شرف تاسیس کشت فراسرزمینی جویا شدیم که در ۲ بخش و مختصر ارشاد فرمودند .
– لازم است شرکت های ایرانی فعالیت های خود را با ارزیابی منطبق بر واقعیت شروع نمایند تا در آینده به مشکل برنخورند .
– عدم اصرار برای وارد نمودن کالای تولیدی به ایران. در صورتی که کشاورزان ایرانی بتوانند در عرصه بین المللی تولید و آن را به دیگر بازارها صادر نمایند، نشان می دهد که می توانند در یک فضای رقابتی فعالیت نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید