×

گزارش تفسیری مدیریت؛ گام مهم گزارشگری مالی

  • کد نوشته: 10827
  • ۲۰ دی ۱۳۹۶
  • ۰
  • امروز چهارشنبه ۲۰ دی ماه، دکتر شاپور محمدی در سمینار آشنایی با اصلاحات صورت گرفته در دستور العمل های مرتبط با ناشران پذیرفته شده در بورس و فرابورس گفت: در راستای تغییر رویه های توقف و بازگشایی، دستور العمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت ها تغییر کرد و مقرر شد تا همراه صورت های مالی، گزارش تفسیری مدیریت نیز ارائه شود.

    گزارش تفسیری مدیریت؛ گام مهم گزارشگری مالی
  •  

    به گزارش پایگاه خبری”با اقتصاد”، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان مطلب فوق به علت روی آوردن سازمان بورس به گزارش های تفسیری پرداخت و گفت: از آبان سال ۹۵ تقاضای عمومی فعالان و سرمایه گذاران به کاهش زمان توقف نمادها معطوف شد و تبدیل به یک مطالبه جدی شد.

     


    وی با بیان اینکه بررسی رویه توقف و بازگشایی نمادها به عهده مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی گذاشته شد، ادامه داد: گزارش ها حاکی از این بود که غالب تعدیل توقف ها به دلیل تعدیل گزارش پیش بینی سود بود.

     


    دبیر شورای عالی بورس خاطرنشان کرد: طی تحقیقات تکمیلی و تطبیقی با بورس های جهان، مشخص شد که غالب کشورها نه تنها الزامی برای پیش بینی سود ندارند بلکه در برخی کشور ها ارائه پیش بینی سود ممنوع است.


    دکتر محمدی به روند جایگزینی گزارش تفسیری مدیریت، به جای پیش بینی سود اشاره کرد و گفت: طی بررسی های به عمل آمده مشخص شد تمامی ناشران پذیرفته شده در بورس های جهانی، همراه با صورت های مالی گزارشی ارائه می شود که مدیریت شرکت از طریق این گزارش تلاش می کنند تا سهامداران را نسبت به وضعیت گذشته، جاری و آینده مطلع سازند.

     


    وی درباره ضرورت گزارش تفسیری گفت: صورت های مالی تمام اطلاعات مورد نیاز استفاده کنندگان را برای تصمیم گیری به همراه ندارد چون صورت های مالی عمدتاً بیانگر آثار مالی رویدادهای گذشته است و معیارهای غیر مالی عملکرد یا چشم اندازها و برنامه های آتی را به همراه ندارد.


    دکترمحمدی با بیان اینکه اتکای بازار به یک عدد کلی به نام EPS برای بازار و سرمایه گذاران مسأله ساز شده بود، گفت: اتکای صرف به عدد پیش بینی درآمد هر سهم باعث غفلت از وضعیت کلی شرکت و گمراهی سرمایه گذاران بود.


    سخنگوی سازمان بورس در خصوص اینکه آیا گزارش تفسیری باعث کاهش محتوای اطلاعاتی می شود، گفت: نه تنها این موضوع منجر به کم شدن محتوای اطلاعاتی نمی شود بلکه بعضی از شرکت ها جدیت بیشتری برای انتشار اطلاعات دارند و سرعت انتشار اطلاعات بالا رفته است.

     


    وی با بیان اینکه کشور ما از نظر سطح دانش مالی و قدرت تحلیل در شرایط مطلوبی قرار دارد، گفت: کشور ما آمادگی کامل در خصوص تحلیل های صورت های مالی را دارد.


    دکتر محمدی در پایان سخنان خود به اهمیت پیشنهادات صاحبنظران در خصوص اصلاح دستور العمل ها  پرداخت و گفت: هیچ مقرراتی نمی تواند بی نیاز از اصلاح باشد و ما نیز چنین ادعایی نداریم و همانطور که قبل از دستور العمل از طریق فراخوان به دنبال دستیابی به نظرات کارشناسان بودیم هم اکنون نیز از پیشنهادات کارشناسان استقبال می شود تا روند گزارش دهی فعلی بهبود پیدا کند.


     


     


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *