به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از فارس، علیرضا زاکانی امشب در مراسم بزرگداشت شهدای هستهای که با موضوع دستاوردها و خسارتهای برجام در سالن همایشهای مدرسه علمیه دارالشفا برگزار شد، از برجام به عنوان یک قرارداد غیرکارشناسیشده نام برد و اظهار کرد: اکنون درگیر این سند معیوب هستیم اما باید تلاش کنیم تا درگیر اسناد جدید معیوبتر نشویم.
وی با تاکید بر اینکه مذاکره با آمریکا یک خط قرمز محض نیست، اضافه کرد: بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی باید بدانیم که نتیجه مذاکرات به نفع نظام اسلامی است و بعد از آن اقدام به مذاکره کنیم.
نماینده سابق مردم تهران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برخی از مذاکرات توانستیم در سختترین تحریمها از آمریکاییها امتیازات لازم را دریافت کنیم، تصریح کرد: یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری که در یک مذاکره دریافت شد، نشان میدهد که در مذاکرات نیز میتوانیم عملکرد مطلوبی داشته باشیم، در آن دوران شخص رئیس جمهور نسبت به دستگیری جیسون اعتراض داشت.
وی از مذاکره عزتمندانه به عنوان یکی از عناصر منطق درست مذاکره یاد کرد و گفت: رهبر انقلاب اسلامی باید تعیین کنند که در مذاکرات کدام روش و شیوه را دنبال کنیم تا بتوانیم به نتیجه مورد نظر برسیم؛ منطق مذاکرات نباید قجری و مبتنی بر ذلتپذیری باشد، اگر فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی مورد توجه قرار نگیرد هر فردی که در میدان حضور مییابد صاحبنظر و مدعی میشود.
زاکانی خاطرنشان کرد: دولتیها یک معامله ناقص را انجام دادند چراکه سند برجام را آمریکاییها نوشتند و تیم مذاکره کننده فقط آن را مورد بررسی قرار داد و بعد نیز به تایید آن پرداخت؛ در مرحله اجرا نیز نتوانستیم به شیوه مطلوب موارد تعهدها را دنبال کنیم برخی متوجه نبودند که در این معامله سرمایههای بزرگی را از دست دادند.
وی با بیان اینکه دانشمندان بسیاری برای دستاوردهای نظام اسلامی در عرصه هستهای زحمت کشیدند، عنوان کرد: اکنون یکی از دانشمندان هستهای کشور که توانسته ایران را به غنیسازی موردنظر برساند در شرکتی غیر مرتبط از تخصص خود درحال فعالیت است.
زاکانی با تاکید بر اینکه ایران در مقابل امتیازات دادهشده دریافتی خاصی در برجام نداشته است، مطرح کرد: در وزارت خارجه صورت جلسهای برای جلسات برجام وجود ندارد فقط دستنوشتههایی با مداد موجود است که این موارد نیز نمیتواند گزارش و مستند باشد.
وی یادآور شد: دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور نیز این اسناد را بهعنوان پشتوانههای سند برجام مشاهده نکرده است و مواردی که در اختیار مردم قرار گرفته بخشی از مباحث است، با این وجود مجبور هستیم که به موارد ذکرشده در برجام عمل کنیم.
این کارشناس مسائل بینالمللی از رخدادهای تلخ دوران ۸۸ به عنوان زمینهساز تحقق خواستههای دشمن در مذاکرات هستهای یاد کرد و ادامه داد: بیتوجهی مسؤولان نسبت به تحریمهای هوشمند و پیادهسازی اقتصاد مقاومتی سبب شد که کشور با بحرانهای مختلفی روب هرو شود.
وی با اشاره به اینکه دشمن با القاها و ادعاهای نادرست نسبت به حوزههای مختلف از جمله حقوق بشر به دنبال امتیازگیری از نظام اسلامی بوده است، گفت: موضوع هستهای به عنوان موضوع اصلی مذاکره انتخاب شد درحالیکه چرخش آینده کشور نیازمند دستاوردهای هستهای است.
زاکانی اضافه کرد: در انتخابات سال ۹۲ برخی موضوع سازش و مقاومت را در معادله انتخابات قرار دادند و این کار درستی نبود چراکه مباحث منافع ملی را نباید در انتخابات وارد کرد؛ دولت نیز موضوع جنگ و صلح، سانتریفیوژها و اقتصاد کشور را مطرح کرد به همین علت مردم نیز فراموش کردند که دشمن اصلی کیست و انتخابات به سمتی رقم خورد که افراد فکر کنند جامعه نیازمند ارتباط با آمریکاییهاست.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در مورد مذاکرات هستهای فقط رهبر انقلاب اسلامی نقش خود را بهدرستی ایفا کردند، گفت: اکنون برجامهای دو و سه در دستور کار است و اگر دقت لازم را نداشته باشیم موفقیتهای دیگر کشور در عرصه موشکی و جبهه مقاومت منطقه نیز مورد تهاجم دشمن قرار می گیرد درحالیکه اگر به زمینههای رخدادهای برجام بپردازیم میتوانیم در شرایط کنونی نیز از زمینهسازیها دور شویم.
زاکانی تصریح کرد: رخدادهایی که در مورد برجام مشاهده کردیم بسیار درسآموز است چراکه اگر دقت و توجه لازم را داشته باشیم میتوانیم از آنها برای آینده خود درس عبرت را بگیریم.
دیدگاهتان را بنویسید