به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از ایرنا، بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با بیان اینکه بیشتر گرانی کالاهای اساسی متاثر از نوسانات بازار در کشور است، اظهار کرد: در کنترل قیمت ها هنگام گرانی، حقوق مصرف کنندگان همیشه مورد توجه قرار می گیرد و در برخی مواقع به تولیدکنندگان خسارت وارد می شود.
وی افزود: رعایت حقوق مصرف کننده اولویت کنترل قیمت ها بود و لازم است اعضای ستاد تنظیم بازار استان ها طرحی جامع را برای تعلق گرفتن یارانه به تولیدکنندگان تدوین و استانداران نیز آن را به هیات دولت پیشنهاد کنند.
استاندار کردستان تاکید کرد: در استان نیز برای رعایت حال مردم باید سعی شود با افزایش امکان ذخیره سازی کالاهای اساسی و مورد نیاز، هنگام افزایش سراسری قیمت این کالاها، شدت آن را کاهش داد و حتی در صورت امکان مانع از این رشد شد.
مرادنیا یادآور شد: با توجه به افزایش عرضه و تقاضا در روزهای منتهی به پایان سال و عید نوروز انتظاری که از اعضای ستاد می رود در این است که تدابیر لازم را اندیشیده و مانع از ورود شوک به بازارهای استان شوند.
وی همچنین بر اقدام سازمان های متبوع برای افزایش ظرفیت تولید محصولاتی مانند تخم مرغ در استان شد و گفت: این مساله برای رعایت اصول پدافند غیرعامل در کشور ضرورت دارد و می توان با پیشنهاد تغییر روند واگذاری مجوز احداث مرغداری به وزارت جهاد کشاورزی و ستاد مرکزی تنظیم بازار به این مهم دست یافت.
مرادنیا بر توزیع برنج برای تنظیم بازار این محصول در استان نیز تاکید کرد و افزود: درست است که توزیع برنج وارداتی به قیمت برنج داخلی صدمه می زند اما توجه به اینکه برنج داخلی قیمتی ۲ برابر برنج های وارداتی دارد روند توزیع سایر برنج ها تنها جهت رعایت حال اقشار آسیب پذیر و تنظیم بازار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه در برخی مواقع رفتارهای تغذیه ای استان ها و پدیده های جوی و فصلی بازار را تحت تاثیر قرار می دهد لازم است در این گونه مواقع بجای سیاست های سراسری تنظیم بازار، سیاست های منطقه ای اتخاذ و اجرا کرد.
حسین فیروزی افزود: برای تنطیم بازار مداخله دولت به عنوان اهرم نظارتی، ضرورت دارد دستگاه های اجرای ذینفع استان برای رسیدن به سیاست منطقه ای علاوه بر تهیه میزان مصرف و تولید کالاهای اساسی در فصول مختلف آن را با توجه به میزان تولید تحلیل و برنامه ریزی منسجمی داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار کردستان از هم اکنون آماده کنترل قیمت کالاهای اساسی تا ایام عید است.
خالد جعفری در خصوص اقدامات کنترل قیمت تخم مرغ گفت: قیمت این محصول کنترل شده و با توجه به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی حداکثر تا سه ماه آینده روند آن به حالت طبیعی باز می گردد.
وی شیوع آنفلوانزای نوع حاد پرندگان در برخی استان های قطب تولید تخم مرغ را از علل اصلی این گرانی دانست و افزود: تولید سالانه استان پنج هزار و ۶۰۰ تن تخم مرغ است که این میزان بیش از ۳۰ درصد از ۱۶ هزار تن مصرف سالانه استان را تامین می کند.
جعفری یادآور شد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد تخم مرغ مورد نیاز کشور در هفت استان تامین می شود گرانی این محصوص بخاطر نامناسب بودن توزیع است ضمن اینکه هنگام شیوع برخی بیماری های واگیردار در بین طیور نگرانی از بابت کم شدن تولید تخم مرغ نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی آمادگی دارد در صورت تمایل بخش خصوصی و امکان بازبینی از سوی وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت تولید تخم مرغ در استان را افزایش دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: با توجه به آمار ارائه شده، وزارت صنعت، قیمت کالاهای اساسی در کشور و به تبع آن در استان در آبان و آذر سال جاری نسبت به مدت مشابه خود در برخی موارد پنج درصد کاهش و در برخی کالاها نیز تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.
محمد دره وزمی اظهار کرد: گوشت منجمد برزیلی، گوشت قرمز و گوساله، تخم مرغ، برنج هندی و برنج پاکستانی از جمله کالاهایی هستند که در این مدت رشد داشته اما رشد آنها تحت کنترل بوده است.
وی از ذخیره شدن ۱۳۰ تن برنج وارداتی در استان خبر داد و افزود: می توان با توزیع این میزان بازار را کنترل و در صورت اخذ مجوز بری توزیع حدود یک هزار تن می توان بازار این محصول را تا بعد از ایام عید اشباع کرد.
** ۱۲۰۰ تن میوه همزمان با ایام عید در کردستان توزیع می شود
مدیر تعاون روستایی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای توزیع یک هزار و ۲۰۰ تن میوه در ایام عید از ۲۵ اسفند امسال تا ۱۵ فروردین سال آینده صورت گرفته است، گفت: این میزان شامل ۸۰۰ تن پرتقال تهیه شده از شمال کشور و ۴۰۰ تن سیب تهیه شده از استان آذربایجان غربی است.
سیدیحیی ذکریایی نژاد از کاهش سهمیه توزیع میوه شب عید تمام استان ها نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در سال جاری مشکلی از نظر برداشت میوه در کشور وجود نداشت و دولت برای حمایت از کشاورزان سهمیه های دولتی را کاهش داده اما امسال استان ها اختیار بیشتری در خرید میوه شب عید نسبت به سال آینده دارند.
وی افزود: در سال گذشته ۲ هزار و ۲۰ تن میوه و سیب برای تنظیم بازار میوه شب عید در ۷۵ غرفه در این استان توزیع شد که ۵۰ درصد در سنندج و باقی نیز بر حسب جمعیت و گردشگر پذیری شهرستان ها در سایر نقاط استان توزیع شد.
حدود ۶۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان قرار دارند که حدود سه درصد از این واحدهای صنفی، فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای هستند.
دیدگاهتان را بنویسید