×

لغو سرمایه گذاری شرکت هندی در ایران

  • کد نوشته: 17622
  • ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰
  • بر اساس منابع خبری شرکت نفت‌وگاز طبیعی هند (ONGC Videsh Ltd) طرح پنج میلیارد دلاری احداث تاسیسات صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در ایران را لغو کرد

    لغو سرمایه گذاری شرکت هندی در ایران
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، یک منبع هندی گفته شرکت نفت‌وگاز طبیعی هند (ONGC Videsh Ltd) طرح پنج میلیارد دلاری احداث تاسیسات صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در ایران را لغو کرد. در مقابل، تصمیم گرفته فقط در توسعه یک میدان گازی در خلیج فارس سرمایه‌گذاری کند.



    سال گذشته شرکت او وی ال (OVL) – بخش خارجی شرکت ONGC – برای هزینه کردن ۱۱ میلیارد دلار در سرمایه‌گذاری در میدان فرزاد B در خلیج فارس و همچنین احداث زیرساختی برای صادرات گاز در ایران پیشنهادی ارائه کرده بود، اما به دلیل اختلاف بر سر قیمت گاز، ایران از دادن حقوق میدان گازی مزبور به شرکت هندی امتناع کرد. این رسانه هندی، پیشنهاد فوق را «بهترین» پیشنهاد دانست.



    اما اکنون به گفته یک منبع هندی، شرکت OVL موافق کرده که فقط توسعه بخش اولیه گاز (اکتشاف و استخراج) را بر عهده بگیرد و بازاریابی گاز را به ایران بسپارد.



    بر اساس توافقی که بین ایران و هند در سفر اخیر حسن روحانی به هند حاصل شد، قرار است در هفته جاری مسئولانی از شرکت OVL برای بررسی شرایط توسعه اولیه میدان گازی به تهران سفر کنند.



    مقام هندی گفت: «ما در ابتدا فکر کرده بودیم که توسعه اولیه میدان، ۶.۲ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. اما این هزینه نهایی نیست. ما فقط پس از حفر حداقل یک چاه برای ارزیابی اکتشاف، می‌توانیم هزینه نهایی را محاسبه کنیم. اکتشافی که تقریبا ده سال پیش انجام داده‌ایم.»



    وی ادامه داد که فقط پس از حفر چاه ارزیابی و تحلیل اطلاعات آن می‌توان هزینه نهایی را تعیین کرد. این مقام اعلام کرد شرکت OVL ایده‌ای را مطرح خواهد کرد که به موجب آن به این شرکت حق داده می‌شود یک چاه ارزیابی در این میدان گازی حفر کند.



    به گفته این مقام، حفر چاه ارزیابی و تکمیل آن، ممکن است ۹ تا ۱۰ ماه طول بکشد. میدان گازی فرزاد B ده سال پیش توسط شرکت OVL کشف شد. پروژه این میدان برای کنسرسیوم به رهبری OVL بیش از ۸۰ میلیون دلار هزینه داشته است.



    شرکت OVL در طرح نهایی توسعه که سال گذشته به ایران تحویل داده، تخمین کرده که هزینه توسعه اولیه ۶.۲ میلیارد دلار خواهد بود. علاوه بر این، پنج میلیارد دلار دیگر هم برای احداث تاسیسات صادرات ان ال جی لازم خواهد بود. این در حالی است که ایران، معتقد است که هزینه توسعه اولیه، نباید بیش از ۵.۵ میلیارد دلار باشد. ایران از هند خواسته همه گاز طبیعی تولید شده از میدان گازی در خلیج فارس را با همان قیمت گاز ال ان جی قطر بخرد.



    به گفته این مقام هندی، شرکت OVL مایل است بر سر هزینه‌های توسعه اولیه مذاکره کند واگر ایران معتقد است که می‌تواند در جای دیگری قیمت بهتری برای گاز طبیعی‌اش بدست آورد، در آن صورت از ایران می‌خواهد که بازاریابی گاز را برعهده بگیرد.



    بین ایران و هند از سال ۲۰۱۶ بر سر توسعه میدان گازی فرزاد B مذاکراتی در جریان بود.



    سال گذشته، هند برای اعمال فشار بر ایران جهت تکمیل سریع مذاکرات، واردات نفت خام از ایران را به میزان یک چهارم کاهش داد.


     


    منبع: وبگاه مانی‌کنترل

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *