به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در این نامه آمده است: “اقتصاد ایران در دوسال اخیر آماج شدیدترین تهاجم تحریمی تاریخ اقتصاد جهان قرار داشته است که با هدف به زانو درآوردن این مرز بوم به فعالان اقتصادی آن تحمیل شده است. در توصیف این شرایط جمله ای رساتر از تعبیر مقام معظم رهبری نیست که “امروز عرصه ی اقتصاد، به خاطر سیاست های خصمانه آمریکا، یک عرصه کارزار است. یک عرصه جنگ است جنگی از نوع خاص. در این عرصه کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند جهاد کرده است. با این تعبیر معظم له در خلال دو سال اخیر تولید کنندگان و سرمایه گذاران در واحدهای صنعتی تمامی تلاش خود را برای این جهاد اقتصادی مبذول کرده و کوشیده اند در این جنگ نابرابر از اقتصاد کشور و معیشت عمومی مردم و کارگران بنگاه های اقتصادی دفاع کنند.
در این راستا همانگونه که مقام محترم ریاست جمهوری در هفته جاری به درستی به آن اشاره کردند، تلاش فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران به موفقیت نزدیک توانسته است چرخ های بنگاه های اقتصادی کشور را به گردش درآورد. رشد قابل ملاحظه بازارهای سرمایه و بورس کالا در این میان نشانه های واضحی از خروج اقتصاد کشور از رکود و غلبه سرمایه گذاری واقعی بر گرایش های مخرب به خرید و فروش ارز و سکه و کالاهای ضروری معیشتی است.
رشد بازار سرمایه در این میان علاوه برجذب سرمایه های مردمی بستر ساز رشد و بالندگی بنگاه ها از طریق هدایت سرمایه های مردمی و کاهش فشار تحریم نفتی بر بودجه دولت و بنگاه های عمومی است که همگان شاهد این امر در خلال ماه های اخیر بوده اند. “
در بخش دیگر این نامه ذکر شده است که: “تامین مالی چند هزار میلیارد تومانی بنگاه های مالی نظیر شستا و مشارکت بیش از ۱.۴ میلیون نفر از جمعیت کشور در آخرین عرضه اولیه، خود نشان دهنده آن است که تا چه حد بازار سرمایه پر رونق می تواند به اقتصاد کشور کمک کرده و به رشد بالندگی آن کمک کند. متاسفانه در خلال چند روز گذشته جریان مخربی با سابقه ای روشن در تلاش برای تخریب وضعیت بنگاه های اقتصاد در بخش فولادسازی شروع به تهدید این شرایط از طریق ایجاد رانتی چند هزار میلیارد تومانی در بازار فولاد کرده است. در سال ۹۷ اصرار به قیمت گذاری محصولات فولادی و پتروشیمی براساس ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به هزاران میلیارد تومان رانت و از دست رفتن فروش شرکت های بورسی منجر شد که آثار زیان بار آن تا هم اکنون گریبان گیر بنگاه های اقتصادی بازار سرمایه است.
این شرایط مخرب مجددا اینک در حال تکرار است. شماری از دلالان شناخته شده در بنگاه های خصوصی خانوادگی و رانتی اینک دوباره به کمین سود واحدهای تولیدی بازار سرمایه با هزاران کارگر و میلیون ها سهامدار اعم از بازنشستگان و سرمایه گذاران بورسی نشسته اند تا از طریق دستکاری در فرآیند کشف قیمت عادلانه ورق و شمش فولادی منافع بنگاه ها را طعمه عطش سیری ناپذیر رانت خواری خود سازند.
این گروه رانت خوار تحت لوای عناوینی نظیر ارزان سازی و تولید بخش خصوصی همانگونه که در سال گذشته رخ داد به دنبال خرید کالاهای فولادی در بورس کالا بوده و فروش آن در بازار آزاد یا بازارچه های مرزی هستند تا سود به حق بنگاه های بورسی را راهی جیب خود یا حسابهای بانکی خارجی کنند. “
دیدگاهتان را بنویسید