به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، منابع پاکستانی پیشتر مدعی شدند که با وجود تذکر اسلام آباد به دهلینو و تهدید به قطع روابط دیپلماتیک، روند تهدید دیپلماتهای این کشور در خاک هند از سوی اشخاص ناشناس ادامه دارد.
دولت پاکستان همچنین امروز با ادعای ارعاب دیپلمات های این کشور در هند از سوی پلیس و افراد ناشناس، سهیل محمود سفیر خود را از دهلی نو فراخواند.
به دنبال حوادث جدید مبنی بر ایجاد مزاحمت برای دیپلمات های هندی در اسلام آباد و بد رفتاری با دیپلمات های پاکستانی در دهلی نو، سهیل محمود سفیر پاکستان در هند خواستار برخورد احتیاط آمیز دو کشور در این خصوص شد.
پس از این ادعاها بود که دولت پاکستان با صادر نکردن مجوز بازگشت سفیر خود به هند، سطح روابطش با دهلینو را به کاردار کاهش داد.
یک مقام عالیرتبه وزارت خارجه پاکستان به شرط ذکر نشدن نامش به’ اکسپرس تریبیون’ پاکستان گفت:اسلام آباد مجوز بازگشت سفیر خود به هند را صادر نکرده است.
بر اساس این گزارش، تا زمانی که مشکلات موجود بین هند و پاکستان بر طرف نشود، سفیر اسلام آباد به دهلینو بازنخواهد گشت.
وزارت کشور هند همچنین روز گذشته اول فروردین ماه در گزارشی به پارلمان ادعا کرد که جوانان سیک در پایگاه های سازمان جاسوسی پاکستان آموزش می بینند تا اقدامات تروریستی در هند انجام دهند.
در گزارش وزارت کشور هند آمده است که تحولات جدیدی در افکار این جوانان ایجاد شده که باعث تغییر در مشی شبه نظامیان سیک شده است.همچنین فرماندهان گروه های تروریستی سیک مستقر در پاکستان از سوی سازمان جاسوسی پاکستان تحت فشار هستند که عملیات موردنظر سرویس های جاسوسی این کشور را نه تنها در ایالت پنجاب بلکه در دیگر مناطق هند به اجرا درآورند.
پیشتر نیز وزیر مشاور در امور کشور هند عنوان کرده بود که بیش از ۶۰ گروه تروریستی در این کشور فعالیت می کنند که حدود ۳۴ مورد از آنها در ایالت شرقی مانیپور مستقر هستند که اغلب ازسوی عوامل خارجی به خصوص در پاکستان پشتیبانی می شوند.
این دو کشور همچنین بر سر مدیریت منابع آبی و استفاده از این منابع با یکدیگر اختلاف دارند.
سال گذشته اختلاف هند و پاکستان در خصوص اشتراک آب رودخانه سند (ایندوس) با شکایت اسلام آباد از دهلی نو ،به دادگاه داوری بین المللی کشیده شد.
کارشناسان هندی اعلام کردند که این کشور با استفاده بیشتر از آب رودخانه سند و یا لغو کمیته آب می تواند همسایه غربی خود را تحت فشار قرار دهد.
پاکستان این اقدام هند را به منزله اعلام جنگ با این کشور دانست و به بانک جهانی در خصوص این تصمیم هند شکایت کرد.
بانک جهانی نیز که در خصوص امضای پیمان سند نقش اصلی را ایفا کرده از درخواست پاکستان برای تشکیل دادگاه داوری بین المللی حمایت کرد.
هند با انتقاد از طرفداری بانک جهانی از پاکستان، تشکیل کمیته بیطرف برای حل اختلافات خود با پاکستان در خصوص اختلاف در زمینه اشتراک آب رودخانه سند را خواستار شد.
بر اساس پیمان رودخانه سند (اینداس) که سال ۱۹۶۰ میان هند و پاکستان به امضا رسید، هند می تواند از آب رودخانه های شرقی ( روی، بیس و سوتلج) استفاده کند در حالی که آب رودخانه های غربی( اینداس، جلوم و چناب) به پاکستان می رسد.
اما هند می تواند برای مصرف داخلی، کشاورزی و تولید برق از آب رودخانه های غربی نیز استفاده کند.
هند و پاکستان در سال ۲۰۱۰ نیز با یکدیگر بر سر توافق اینداس اختلاف پیدا کردند در این زمان پاکستان شکایتی را در خصوص پروژه ۳۳۰ مگاواتی برق هند در کیشن گنگا به سازمان های جهانی حل اختلاف طرح کرد .
هند در سال ۲۰۱۱ مجبور به توقف این پروژه شد اما در سال ۲۰۱۳ هند تحت شرایط سخت مجوز ادامه پروژه را دریافت کرد.
با وجود همه این اختلافات و تنش ها، دو کشور در نظر دارند که در زمینه مدیریت منابع آبی و ساخت سد با یکدیگر مشارکت و همکاری کنند.
بر اساس رسانه های پاکستان، وزیر امور منابع آبی دولت پاکستان از تصمیم این کشور برای مذاکره با هند به منظور مشارکت در طراحی سدها و تقسیم آب خبر داده است.
‘سید جاوید علی شاه’ در سخنانی در مجلس ملی این کشور گفت که بزودی مذاکرات با هند درخصوص طراحی ساخت چند سد آبی را آغاز می کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد:با آغاز مذاکرات میان پاکستان و هند اختلافات بر سر تقسیم آب حل شود.
سند (ایندوس) که از فلات تبت سرچشمه گرفته و پس از عبور از جامو و کشمیر، گلگیت و بلتستان ، بخش میانی پاکستان را پیموده و در نزدیکی بندر کراچی به دریای عرب می ریزد.
منبع: ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید