به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، خیرالله خادمی – معاون وزیر راه و شهرسازی – در آیین افتتاح رسمی راه آهن بین المللی آستارا – آستارا و فاز اول ترمینال و بارانداز این راه آهن، اظهار کرد : به طور یقین امروز یک روز تاریخی و به یاد ماندنی در مناسبات ریلی دو کشور ایران و آذربایجان است.
وی با بیان اینکه آنچه امروز در آستارا رخ داد، کریدور شمال – جنوب را به هم متصل و فعال می کند، افزود: در بحث حمل و جابجایی کالا و مسافر در سراسر این کریدور از شمال اروپا، روسیه و آذربایجان به واسطه ایران به آب های خلیج فارس، کشورهای آسیای جنوب شرق و به خصوص هندوستان، پاکستان و افغانستان از این مسیر محقق می شود.
خادمی با تأکید بر اینکه یکی از اولویت های جمهوری اسلامی ایران توسعه شبکه ریلی است، افزود: در حال حاضر ۱۳ هزار کیلومتر مسیر ریلی در کشور داریم و ۳۴۱۰ کیلومتر جدید در حال اجراست که رقم بسیار بزرگی است.
وی اضافه کرد : ۵۰۰۰ کیلومتر راه آهن جدید در دست مطالعه داریم که توسط دولت تدبیر و امید و مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
معاون وزیر و راه شهرسازی با اشاره به اینکه مسیر منقطع در این کریدور، قطعه قزوین به رشت و سپس آستارا است، توضیح داد: قسمت مشکل و پیچیده قزوین به رشت در مراحل پایانی قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: در این محور ۲۸ کیلومتر تونل و ۹ کیلومتر پل خاص و بزرگ احداث و ۲۰ میلیون مترمکعب خاکبرداری و خاکریزی در شرایط بسیار سخت مهندسی انجام شده است.
خامی با تأکید بر اینکه بسترسازی ۱۶۴ کیلومتری قزوین به رشت تا پایان فروردین ماه به اتمام می رسد، افزود: بالغ بر ۱۵۶ کیلومتر ریل گذاری در این مسیر انجام شده است و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه ریل گذاری مسیر باقیمانده هم به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ایران اضافه کرد: پروژه بزرگ ریلی قزوین – رشت تابستان امسال به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد : عملیات شروع مسیر رشت به آستارا آماده و مطالعات توسط مشاور انجام شده است و اجرای قطعات اولیه آن در سفر رئیس جمهوری ایران به آذربایجان و دیدار با الهام علی اف و توافقات مالی آغاز می شود.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید